Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Už je to jisté: Mini bude vyrábět i kabriolet

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Na letošním setkání valné hromady akcionářů, minulý týden, oznámil Dr. Panke, předseda dozorčí rady BMW, že dalším modelem značky Mini bude otevřená verze Mini Cabrio.

Na letošním setkání valné hromady akcionářů, minulý týden, oznámil Dr. Panke, předseda dozorčí rady BMW, že dalším modelem značky Mini bude otevřená verze Mini Cabrio. Oficiální oznámení ukončilo měsíce trvající spekulace odborného tisku a konkurence na toto téma. Důležitý pro rozhodnutí byl zájem zákazníků o verzi kabrio.

Po uvedení dieselové varianty Mini D, což je první vznětová verze v historii značky, příjde nástupce dříve vyráběné otevřené varianty. Kdy to bude není zatím jasné.

Co naopak jasné je, je úspěch značky Mini, součásti koncernu BMW. Německý výrobce před několika lety rozšířil portfolio o britskou skupinu Rover, ale po několika pokusech přivést automobilku do černých čísel, ji opět přenechal svému osudu. BMW si ponechalo pod svými křídly značku Mini. V březnu letošního roku bylo od zahájení prodeje prodáno již přes 200 tisíc vozů nové generace Mini. Nejsilnější je značka Mini přirozeně v domovské Británii s více než 15.300 prodanými kusy. Následuje trh v USA s téměř 11.300 vozy a Německo s 9300 automobily. V České republice se loni prodalo 70 aut značky a za první čtyři měsíce letošního roku to je už 39 vozů.

Ondřej Láník
Diskuze (4)