Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Úžasný návrat do devadesátek. Na prodej je Mercedes W124 s 378 km na tachometru

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Mercedes-Benz generace W124 byl v devadesátých letech snem mnoha řidičů. Jestli mezi ně patříte a svou touhu jste si splnit nezvládli, máte ještě šanci. Dokonce si můžete koupit v podstatě nový kus.

V Německu jsme totiž našli na prodej exemplář, který byl sice vyroben v roce 1991, ale od té doby najezdil jen 378 kilometrů.

Sedan, u něhož mimochodem v roce 1993 automobilka poprvé použila označení E-Klasse, tedy Třída E, si objednal zákazník ve Španělsku. A u něj vůz také po desetiletí zůstal, podle prodejce byl uložen v garáži nedaleko města Sevilla.

V inzerátu dokonce najdeme úvahu, že kupec na mercedes jednoduše zapomněl, vlastnil totiž rozsáhlou sbírku aut.

Ať už to bylo jakkoli, nyní je tento prakticky nový vůz na prodej v jednom německém autosalonu, který se specializuje na klasické mercedesy.

Pokud jste si už trochu důkladněji prohlédli fotografie, možná jste si všimli otvorů v pravém předním blatníku. Ty prozrazují přítomnost turbodmychadlem přeplňovaného vznětového motoru. V tomto případě jde o řadový šestiválec s označením 300D Turbo o výkonu 106 kW a točivém momentu 267 N.m. Spojený je se čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

Prodejce novému majiteli k vozu přidá originální registrační značky, dokumenty dokládající původ auta či a původní sadu nářadí.

A cena? "Nový starý" mercedes je k mání za 59.900 eur, tedy asi 1,5 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme