Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V čele dozorčí rady Daimleru by měl stanout bývalý šéf VW a BMW

ČTK
Diskuze (4)

Novým předsedou dozorčí rady německého automobilového koncernu Daimler by se měl stát bývalý šéf konkurenčních firem Volkswagen a BMW Bernd Pischetsrieder.

Společnost Daimler dnes oznámila, že Pischetsriedera do čela rady navrhne na březnové valné hromadě akcionářů, po které odejde z funkce nynější předseda Manfred Bischoff.

Firma se pro dvaasedmdesátiletého Pischetsriedera rozhodla poté, co její bývalý šéf Dieter Zetsche svou kandidaturu na post předsedy dozorčí rady stáhl, upozornila agentura Reuters.

Pischetsrieder byl v letech 1993 až 1999 předsedou představenstva BMW a v letech 2002 až 2006 předsedou představenstva Volkswagenu. Od roku 2014 je členem dozorčí rady Daimleru, uvedla agentura DPA.

"Bernd Pischetsrieder je jedním z mezinárodně nejuznávanějších automobilových expertů," uvedl Bischoff. "Podílel se na rozhodnutích o digitalizaci koncernu (Daimler) a elektrifikaci sortimentu," dodal. "Vážím si ho z lidské i odborné stránky a těším se, že se stane mým nástupcem ve funkci předsedy dozorčí rady," dodal.

ČTK
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - cascadia2
6. 12. 2020 15:40
no nevím
Třeba ho tam Bmw a VW nastrčili, aby Mercedesu poškodil :'-(
5. 12. 2020 07:41
Re: Tak on může za ty skleněný placky místu budíků u Merced
Len ďalší staroch, čo bude imitovať, že sa vyzná a vie kam smeruje automobilizmus!!
Avatar - Ja Prvni 123
4. 12. 2020 18:07
Tak on může za ty skleněný placky místu budíků u Mercedesů?
Nas... do dlaní a nepustit k vodě.