Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Česku se bude dražit Škoda 105 s nájezdem 834 km, vyvolávací cena je extrémní

Ondřej Mára
Diskuze (74)

Originalitu vozu a jeho nájezd potvrdil i soudní znalec, vyvolávací cena ale startuje od extrémních 250.000 Kč.

V sobotu 11. 11. 2023 se bude konat další Retro Garáž, největší veteránská akce svého druhu v ČR, která opět nabídne řadu zajímavých historických skvostů. Jedním z nich bude i tato bílá Škoda 105 S z roku 1985, která se může pochlubit nejen skvělým stavem, ale také nájezdem pouhých 834 kilometrů.

Podle inzerátu na webu Ráj Veteránů je vůz ve zcela původním stavu a prakticky bez opotřebení. Dokonce i podvozek by měl být v dokonalé kondici bez známek používání, původní majitel pouze ošetřil některé matky, šrouby a komponenty podvozku protikorozní barvou. Technický stav by však měl odpovídat nájezdu.

Video se připravuje ...

Karoserie by měla být v původním a velmi zachovalém stavu, s původním lakem a bez známek koroze. Pouze na přední kapotě a zadních levých dveřích by měly být dvě oděrky. Za zmínku ale stojí i výměna zadního nárazníku, neboť v původním byl vyvrtán otvor pro protáčení motoru klikou.

Vůz měl projít oživovacím servisem, během kterého došlo k výměně kapalin, AC pumpy, brzdových válečků, hlavního brzdového válce i spojkového válce. Měl by tak být plně funkcí a provozuschopný, po zahřátí motoru se však ve vyšších otáčkách údajně objevuje vyšší kouřivost.

Vůz nemá TP ani SPZ, povedlo se však dohledat původní záruční list a servisní knížku. Originalitu vozu a jeho nájezd pak prodejce nechal potvrdit znaleckým posudkem od soudního znalce, který získá nový majitel vozu v rámci dražby.

Ta se uskuteční během již zmiňované akce Retro Garáž 11. 11. 2023 a vyvolávací cena je vcelku extrémních 250.000 Kč. Vůz v tomto stavu a s tímto nájezdem však můžeme považovat za skutečný sběratelský exemplář, takže není pochyb, že se najdou zájemci, kteří budou ochotni do něj tuto částku investovat.

Ondřej Mára
Diskuze (74)

Doporučujeme

14. 10. 2023 22:06
Zhmotněná tragédie
Zvrácená doba, kdy se naprosto nezajímavá a tragická auta prodávají za takové sumy.
Resp. zajímavá asi jsou, ale jen tím, jak byla tragická už tehdy
13. 10. 2023 22:59
Re: Tenhle šrot nás nutili dělat rusáci,
Tatrovka nikdy nebyla na velkosériovou výrobu. Takže by to bylo pár drahých aut pro pár veksláků a zelinářů. Dělnictvo ale potřebovalo něco levnějšího, lidovějšího. Takže škůdka.
11. 10. 2023 07:55
Skoda 120
To auto by som kupil len preto aby som si vychutnal jeho likvidaciu v obrovskom lisovacom zariadeni. Vzdy to bol srot! Nikdy nezabudnem ked rano na sidliskach za sociku startovali tieto sroty. vsetky ostatne auta ktore tam boli uz vyrazili na cesty a tieto tzv. auta nie a nie naskocit!
11. 10. 2023 07:54
Skoda 120
To auto by som kupil len preto aby som si vychutnal jeho likvidaciu v obrovskom lisovacom zariadeni. Vzdy to bol srot! Nikdy nezabudnem ked rano na sidliskach za sociku startovali tieto sroty. vsetky ostatne auta ktore tam boli uz vyrazili na cesty a tieto tzv. auta nie a nie naskocit!
Avatar - Barrichello
6. 10. 2023 13:33
Re: Za 250
Tak když je k tomu historie, tak je to vždycky pěkné.

Taky mam k Rollu kupu faktur od posledních 2 majitelů, co to měli přede mnou.

73 je XJ Series II, to už je klasický veterán a bohužel v kvalitě poznamenán neslavným obdobím u British Leyland, kdy se víc stávkovalo než makalo. A podle toho to vypadalo.

Navíc za 200 tady fakt kousky v TOP kvalitě nebudou, tam už musíš přitlačit výrazně víc, cca 500+

Za 200 je fakt ideální řada X300 a 308, ale to sou devadesátky a 00, ne 70 leta.