Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej je neobvyklá Škoda 105 na vzduchovém podvozku. Po zemi se skoro plazí

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Nehledáte zrovna klasickou škodovku, která by neobvyklým způsobem kombinovala originální podobu a techniku se vzduchovým podvozkem?

Pak by se vám třeba mohla líbit tato Škoda 105 L z roku 1987, která je aktuálně na prodej na Slovensku. Tohle auto je totiž v mnoha ohledech v sériovém stavu. Podle majitele se v sedanu například nachází původní motor, a to bez jakýchkoli úprav.

O pohon se tak stará litrový čtyřválec poskytující maximální výkon 33 kW a nejvyšší točivý moment 75 Nm. Výrobce v případě modelu 105 hovořil o maximální rychlosti 130 km/h. Motor by měl být spojen se čtyřstupňovou manuální převodovkou.

Ve škodovce se vzduchovým podvozkem je však údajně originální také interiér, včetně sedaček, volantu a palubní desky.

Úpravy pak zahrnují nový bílý lak karoserie, širší plechová kola, ovšem s klasickým škodováckým designem, a samozřejmě už zmíněný vzduchový podvozek, umožňující měnit světlou výšku. Majitel na zadní okno dále připevnil "žaluzii", vpředu vidíme dodatečné mlhovky a zdá se nám, že vzadu vyčnívá poněkud výraznější koncovka výfuku.

Video se připravuje ...

Auto je podle prodejce garážované a ven se podívalo jen v dobrém počasí. A cena? Tahle stopětka "na vzduchu" je k mání za 2199 eur, což je podle současného kurzu asi 56 tisíc korun.

Tak jak se vám líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

9. 3. 2022 08:02
2200 EUR
Ty peníze majitel požaduje nebo je nabízí tomu, kdo od něj ten krám odveze ?
9. 3. 2022 06:25
Tuning?
Tejto "mode" nikdy nepridem na chut. Chudak auto vyzera ako keby mu ukradli tlmice a pruziny a k tomu malo zlomenu zadnu napravu :'-(
Avatar - Beefcake
8. 3. 2022 22:02
Fujtajbl
To uz neodvidim.
8. 3. 2022 21:41
Humáč.
Absolútny. :no: