Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Gunther Werks vzniká další úchvatné Porsche. Zaujme i nápadným lakem

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Kalifornská společnost Gunther Werks se pochlubila druhým autem z plánované 25kusové série Speedsteru.

Ten firma staví na základu v podobě Porsche 911 generace 993. Je tu ale také spousta věcí jinak. Auto především dostává novou karoserii, jejíž panely jsou vyrobeny převážně z uhlíkových vláken. Do moderní doby 993 posílají i LED světlomety.

A protože Gunther Werks Speedster staví z klasického kupé, musela firma vůz vybavit dodatečnými výztuhami. Využila k tomu i prostor, kde jsou u 993 zadní sedadla. Ta samozřejmě Speedster nemá.

O pohon se stará čtyřlitrový plochý šestiválec, který dodala firma Rothsport Racing. Atmosféricky plněný a vzduchem chlazený motor poskytuje maximální výkon 324 kW a nejvyšší točivý moment 454 N.m. A dokáže točit až 7.800 otáček.

Šestiválec spolupracuje s šestistupňovou manuální převodovkou Getrag G50. Dále nechybí upravený podvozek, nabízející nové zavěšení nebo moderní brzdy. Zákazníci mohou také vybírat z několika designů kol.

Druhý zákaznický automobil, který si zatím můžeme prohlédnout na realistických počítačových návrzích, podle nichž zákazníci ladí finální podobu, se bude pyšnit nápadným fialovým lakem, doplněným o pruhy na bocích a díly karoserie s přiznanou strukturou uhlíkových vláken. Kola připomínají klasický vzhled disků Fuchs.

Fialová se objeví také v interiéru, v němž najdeme i odhalený karbon. Další použité materiály zahrnují Alcantaru a kůži, zajímavostí je tkanina Pepito se střídavě světlými a tmavými barevnými efekty ve tvaru drobných kostek.

Už dříve společnost Gunther Werks slibovala jinak ukotvené pedály - prý "řidičtěji" - a možnost odstranit čelní okno.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme