Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V hlavní roli tyrkys. Mansory odhalilo další pozoruhodnou divočinu

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Známý úpravce Mansory se pochlubil další divočinkou. Tentokrát si vzal do parády Mercedes-AMG G 63, výsledkem je unikátní kus, existující údajně v jediném exempláři.

Auto totiž vzniklo v rámci programu Mansory Bespoke, který se věnuje individuálním úpravám a modifikacím podle přání konkrétních zákazníků.

"Géčko" na první pohled zaujme především ze dvou důvodů: kvůli laku a kvůli množství sportovních doplňků karoserie. Barevná kombinace využívá přechodu barev, a to tyrkysové a černé. Netradičně pak vyhlížejí také geometrické obrazce, které tento přechod doprovázejí.

Vůz dále dostal výrazný body kit, zahrnující například nové nárazníky, nástavce blatníků, novou přední kapotu či střešní spoiler. Díly jsou vyrobeny z kovaného karbonu. Nápadný vzhled doplňují 24palcová kovaná kola.

V Mansory si ovšem pohráli i s technikou. Čtyřlitrový osmiválec dostal větší turbodmychadla a další úpravy, instalován byl také nový výfukový systém. Výsledkem je maximální výkon 663 kW a nejvyšší točivý moment 1000 Nm. Standardní Mercedes-AMG G 63 dává "jen" 436 kW a 850 Nm. Maximální rychlost činí 250 km/h, akcelerace z klidu na stovku trvá pouhé 3,5 sekundy.

Video se připravuje ...

Přejít rozhodně nemůžeme interiér, v němž narazíme na kompletně nové čalounění. Zákazník pro něj zvolil tyrkysovou barvu (Mansory používá jméno Feroza), kterou najdeme takřka všude. Jen několik míst v kabině bylo tyrkysové ušetřeno.

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
19. 8. 2022 09:52
Re: A kúpi si ho nejaký emir...
Desáté? To bude nejmíň pořadové číslo 89 :-[]
19. 8. 2022 07:47
A kúpi si ho nejaký emir...
ako desiate auto do garáže ;-)
Avatar - rohYpnol
18. 8. 2022 20:31
Ideální
Ideální zelený ekologický automobil, který by chtělo parkovat na superchargerech :-!