Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Lamborghini poskládali playlist, který skvěle zní s jejich motory V12

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Známý výrobce sportovních automobilů si nechal vytvořit vlastní playlist na Spotify, který by měl skvěle znít s motory V12.

Výrobci exkluzivních vozů se vždy snaží zajistit svým zákazníkům mimořádný zážitek. Mnohdy přitom ale zajdou mnohem dál, než by se dalo očekávat. To je případ i společnosti Lamborghini, která si najala odborníky přes audio, jejichž úkolem bylo vytvořit speciální playlisty ladící se zvukem motorů V12 v modelech značky.

I společnost Lamborghini přitom investovala nemalé sumy do vývoje skvěle znějících výfukových systémů, nyní si ale položila otázku, čím je na palubě vozu vkusně doplnit. S hledáním vhodné hudby společnosti pomohl hudební producent Alex Trecarichi, který na to šel vědecky.

Video se připravuje ...

Zvuk motorů Lamborghini totiž pomocí matematického modelu převedl na jednotlivé frekvence, které následně analyzoval. Zaměřil se přitom na frekvence motoru při běhu na volnoběh, při cca 4000 otáčkách a při maximálním výkonu. A pokud by vás to zajímalo, při volnoběhu se bavíme o 92,50 Hz, při 4000 otáčkách o 98 Hz a při 8000 otáčkách o 103,83 Hz.

Následně Trecarichi vybral skladby, které s těmito frekvencemi ladí. Celý playlist pak umístil na Spotify, kde je uložen pod označením The Engine Songs: V12. Na seznamu jsou přitom skladby například od Rich More, Kiasmos, NTO, SUDO nebo CatClaw. Malou ukázku pak automobilka nabízí i výše ve videu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme