Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Moldavsku mají krutý trest pro šoféry řídící "pod vlivem". Musejí umývat mrtvoly v márnici

Martin Tolar
Diskuze (0)

Někdy to vypadá, že sebevětší pokuta neodradí řidiče od jízdy pod vlivem alkoholu. Ani ty veřjeně prospěšné práce už nejsou, co bývaly. Ale moldavský trest by nás vážně děsil.

Už od první pokuty za řízení pod vlivem (dostal ji mimochodem londýnský taxikář v roce 1897) se úřady snaží řidiče od podobného chování odradit. Zabrat by ale rozhodně mohl trest praktikovaný v Moldavsku, o kterém informoval server Autoevolution.

Tam se zkrátka nespokojili s pouhým zabavením řidičáku, protože řidiči tam stále rádi vyráželi do provozu posilněni třeba vodkou. Hrozba, že o průkaz přijdou na místě, nezabírala.

Teď platí, že pokud má šofér v krvi nad šest promile (a zůstal na živu), tak už si do smrti za volant nesedne. 

Jen výjimečně může zažádat o vrácení řidičáku, ale proces je opravdovým očistcem. Podmínkou je od prosince i absolvování veřejně prospěšných prací a to přímo v místní márnici.  Tam musíte celé tři měsíce umývat mrtvoly a schránky, ve kterých jsou umístěné. 

I to ale některým jedincům za vrácení řidičáku stojí. Do programu se nyní zapojilo již 24 lidí a 6 z nich už dokonce svou práci začalo. Navíc si ještě řidiči musí za nechutný zážitek zaplatit něco kolem pěti tisíc korun. Ale za vstup do strašidelného zámku taky platíte vstupné.

Martin Tolar
Diskuze (0)

Doporučujeme