Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Paříži se představí nový crossover C-HR od Toyoty

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)

Japonská automobilka Toyota představí na pařížském autosalonu nový kompaktní crossover pojmenovaný jako C-HR. Produkční verze může být nazvána Auris Cross.

Podle Toyoty je koncept C-HR spojením nového silného designového směru značky, hybridního pohonného ústrojí a poutavého jízdního zážitku. Prototypy tohoto auta byly viděny již v červnu na Severní smyčce Nürburgringu v Německu a je tedy logické, že po zveřejnění konceptu přijde následně i produkční verze crossoveru.

Vůz, který by mohl nést jméno Auris Cross, bude ve firemní hierarchii pod modelem RAV4, jeho přímým konkurentem tak bude třeba Nissan Qashqai. Prodávat by se tento crossover měl po celém světě, a to od roku 2017. Očekávejte, že Auris Cross přijde nejen jako předokolka, ale rovněž jako vůz s pohonem všech kol. S prvními údaji zveřejnila Toyota také vizualizaci boční linie a světlometů vozu. Podle tohoto obrázku můžeme očekávat spíše dynamické tvary než automobil s praktickou karoserií.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Avatar - Ham.
16. 9. 2014 12:46
Re: Auris??
Lexus NX se testoval na chassis Toyoty RAV4, protože je na tomto chassis postavený. A k maskování používal karoserii (mulu) podobnou Lexusu CT.
15. 9. 2014 22:36
Auris??
C-HR silueta ma dost daleko od Aurisu. C-HR by malo byt s novym dizajnom.
Predpokladam, ze Toyota nove C-HR len testuje so sasi z Aurisu, vid.
[odkaz]
podobne Lexus NX sa testoval so sasi Lexus CT, vid.
[odkaz]