Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Praze dnes odstartuje závod historických vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Dnes odpoledne odstartuje přes 50 historických vozů z nádvoří Strahovského kláštera v Praze na 15. ročník celovíkendového závodu Retro Prague Historic Rally 2014.

Závodu se zúčastní předválečné automobily značek Mercedes-Benz, Hispano-Suiza, Rolls-Royce, Bugatti, Jaguar, Praga, Walter, Aero, ale i poválečné modely mnoha světových i tuzemských výrobců.

Auta, rozdělená do třech kategorií podle roku výroby, dnes nejprve od 15:00 čeká technická přejímka a od 17:30 start do první etapy. Její cíl bude na náměstí v Žatci, kam vozy dorazí mezi 19:30 a 21:00.

V sobotu po startu na Žateckém náměstí v 09:00 se vozy vydají přes Nechranickou přehradu, Klášterec nad Ohří až na vrcholy Krušných hor. Po krátkém přejetí do sousedního Německa se opět vrátí do Čech, a to do Jáchymova u Radium Palace, kde budou vystaveny od 14:00 do 16:00. Po této přestávce se vydají po krušnohorských vrcholcích do Lokte, kam mají předpokládaný příjezd po 17:00. Na náměstí budou vozy zaparkovány až do nedělního startu.

V neděli rallye pokračuje po 09:00 hodině z Lokte přes Krásný Dvůr zpět do Prahy. Cíl bude opět na nádvoří Strahovského kláštera, kde je očekávaný příjezd nejrychlejších posádek kolem 14:00.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)