Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Praze se sešli majitelé BMW E46. A přivezli zajímavé kousky, podívejte se

Jan Zajíc
Diskuze (43)

Generace E46 patří mezi nejoblíbenější provedení BMW řady 3. Podívejte se, jak to vypadá, když se sejdou členové české komunity majitelů těchto bavoráků. 

Vlastníci BMW E46 se v Česku sdružují v rámci tuzemského zastoupení celosvětové komunity THE46ERS, založeného v roce 2019.

A nedávno se členové klubu THE46ERSCZ i se svými vozy sešli na druhém ročníku hlavního srazu Big Meet 2021, který se konal na střeše obchodního centra v Praze na Chodově.

Celkem dorazilo 75 bavoráku generace E46, a to ve všech karosářských variantách (Coupé, Cabrio, Sedan, Touring, Compact) a v mnoha různých motorizacích. Objevila se auta v sériové podobě, ale také upravená.

Někteří majitelé si samozřejmě svoje BMW modifikují podle toho, jak je řídí a používají. Někdo jezdí na okruhu, jiný driftuje a někdo se chce hlavně ukázat, takže mu jde především o vzhled.

Na srazu se tak objevila například M3 v původním stavu s nízkým nájezdem, dále vzácná a ceněná M3 CSL, kterou si její majitel užívá na okruzích, nebo hned tři vozy s rozšířenou karoserií a body kitem Rocket Bunny.

Provedení E46 je čtvrtou generací BMW řady 3. Vyrábělo se v letech 1997 až 2006.

Jan Zajíc
Diskuze (43)

Doporučujeme

Avatar - honzaHK
13. 11. 2021 00:08
Re: V zadnem pripade nerikam, ze je to auto spatne, ale...
Koroze není nijak zásadní problém, většinou jen kosmetickýho rázu ke snadnému řešení, žádné strukturální postižení. Spíš bych řekl, že běžná e46 se na víkendovku nehodí, je to v podstatě docela dobrý daily driver, ale obsadit si jí místo v garáži na víkendový jízdy se mně zdá jako promarněná šance, víkendovka by tě něčím měla vytrhnout z rutiny, a to E46 dnes úplně přesvědčivě nedokáže, samozřejmě krom kabria a M3. Ale i tam to jiní dnes umí už líp.
Avatar - Ozzman
12. 11. 2021 22:47
Re: V zadnem pripade nerikam, ze je to auto spatne, ale...
Na to ti mohu dát jen :yes:

Pro mne je to momentálně jen jedno z více aut, které BYCH bral jako víkendovku (chvíli jsem přemýšlel jako o autě do města a okolí o 318/320 s AT, ale koroze mne odradila), spíše ale pokuji do jiného segmentu, velká auta mám dvě. Třeba někdy ještě překvapím :)
Avatar - Ozzman
12. 11. 2021 22:35
Re: V zadnem pripade nerikam, ze je to auto spatne, ale...
No, tak samozřejmě je tu hodně milionářů, kteří mají svůj standarT (mnohdy ty auta neznají dál, než z obrazovky), ale já tě chápu, mám rád rychlé auto, ale zábavu za volantem, hlavně v provozu, lze prožívat mnoha způsoby a kochání je jedním z nich :)
Avatar - honzaHK
12. 11. 2021 21:32
Re: V zadnem pripade nerikam, ze je to auto spatne, ale...
Pak je potřeba právě každýho slušnýho řidiče, aby zvedal éčtyřicetšestkám reputaci, jednu si kup a buď vzorem. Znám několik řidičů E46, co chtěli m3, myslí si, že mají m3 a taky se k ní tak chovají, výsledkem je zneužitá obyč E46 a magor za volantem.

Mám 330xi jako rodinné kombi, zvuk má pořád parádní, je udržovaná v originálním stavu, z výbavy nic nepostrádám, s hnědou kůží, dřevem a černý lakem udělá i parádu, jsme spolu už dlouho a je to taková láska, která bohužel rezaví. Jako celek je to auto ale už dávno překonaný, to říkám s chladnou hlavou, už ve své době mělo některé zásadní chyby, pro každodenní používání asi nejvíc otravný elektronický pedál plynu, přesto nejsem schopen si již roky vybrat náhradu a asi to tak i zůstane.
12. 11. 2021 16:41
Re: ju jasne
možná měl Prochy plakát, z toho je těžko poznat, kolik to má válců:)