Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valentino Rossi u aut zůstane, bude továrním jezdcem BMW M Motorsport

Filip Melich
Diskuze (0)

Devítinásobný světový šampion na motorkách, Ital Valentino Rossi, definitivně mění dvě kola za čtyři. Stává se továrním jezdcem BMW M Motorsport.

Jeden z nejúspěšnějších motocyklových jezdců historie, Valentino Rossi, už nějaké závodní zkušenosti s auty má. Právě dvoustopému závodění věnuje stávající část kariéry a v příštím roce se posune na další úroveň. Za volantem BMW M4 GT3 se stane oficiálním továrním jezdcem BMW M Motorsport.

Andreas Roos, který v čele BMW M Motorsport stojí od letošního února, k nově získanému jezdci řekl: „Valentina Rossiho není třeba představovat. Do historie se zapsal jako jeden z nejúspěšnějších motocyklových jezdců všech dob. Jeho úspěchy na závodní dráze a jeho osobnost z něj zcela oprávněně udělaly žijící legendu.

Video se připravuje ...

K tomu Roos dodal: „Ale Valentino dokázal, že je také vynikajícím závodníkem na čtyřech kolech. Ukázal, že automobilové závody se v motorsportu staly jeho druhým domovem, a do této nové kapitoly své kariéry vnáší veškerou svou vášeň, dovednosti a odhodlání. Je fantastické, že se Valentino příští rok připojí k naší rodině BMW M Motorsport jako nový tovární jezdec. Opravdu se těšíme na spolupráci – vítejte na palubě, Vale!

Sám Valentino Rossi se k nové práci vyjadřuje podobně nadšeně: „Jsem velmi hrdý na to, že jsem se stal oficiálním továrním jezdcem BMW M, je to skvělá příležitost. Loni jsem začal vážně závodit v autech a svou první sezónu jsem dokončil v týmu WRT, se kterým jsem si velmi dobře rozuměl. Jsem velice rád, že si tým WRT jako nového partnera vybral BMW M Motorsport.

Ke svému novému pracovnímu náčiní a závodní sezóně 2023 řekl: „Již dvakrát jsem měl možnost BMW M4 GT3 otestovat a z vozu mám velmi dobrý pocit. Myslím si, že příští sezónu bychom mohli být konkurenceschopní. BMW M Motorsport mi také dalo příležitost příští rok závodit se dvěma velmi silnými jezdci, Maximem Martinem a Augustem Farfusem. Stále se mám hodně co učit a zlepšovat, ale doufám, že to zvládnu a budu dostatečně rychlý, abych mohl během závodních víkendů bojovat."

Devítinásobný světový motocyklový šampion v příštím roce odstartuje ve Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS a dvanáctihodinovce Liqui Moly Bathurst 12 Hour. Kromě toho se bude moci zúčastnit také dalších závodů a usednout do dalších závodních speciálů BMW M Motorsport. Detaily mají být oznámeny později.

Filip Melich
Diskuze (0)