Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rozhovor s Valentinem Rossim: Miluju adrenalin! Ale rozdíl na nejlepší je zatím propastný

Svět motorů
Diskuze (0)

Devítinásobný mistr světa silničních motocyklů Valentino Rossi ukončil minulý rok kariéru v jedné stopě. Od letošní sezony startuje v šampionátu GT s Audi R8 LMS GT3 v belgickém Teamu WRT se svým ikonickým číslem 46.

Spolupracovník Světa motorů patřil mezi vybrané novináře, kteří se zúčastnili brífinku s legendárním Italem. Stalo se tak v rámci šampionátu Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS na francouzském okruhu Paul Ricard.

Proč stále závodíte?

Potřebuji cítit adrenalin, zůstat stále jezdcem. Chci si nasadit přilbu, skočit do vozu, být na trati. Auto je rychlé. Když řídím a snažím se ho dostat na limit, jsou to skvělé emoce.

Co je pro vás nesložitější?

Rychlé zatáčky nejsou jednoduché, musím se snažit neztratit příliš rychlost. Chci pochopit, jak daleko mohu zajít a zda jsem schopen dosáhnout v autech stejně vysoké jezdecké úrovně, jakou jsem měl s motocykly.

Pomáhá vám časté testování?

V testu se mohu soustředit na řízení auta, ale o závodním víkendu, v tréninku a závodě je to velmi obtížné. Mám kolem sebe spoustu aut a akcí. Budu se snažit udělat maximum. Když se chci bavit, musím bojovat o důležité pozice a být stále konkurenceschopnější.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Svět motorů
Diskuze (0)

Doporučujeme