Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Valentino Rossi VR46 upravuje užitkové modely značky Ford

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Devítinásobný mistr světa v závodech na silničních motocyklech má velmi blízko i k automobilům, což nejnověji dokazuje prostřednictvím své značky VR46 a dvojice upravených vozů značky Ford.

Valentino Rossi již mnohokrát předvedl, že si vedle řídítek rozumí i s volantem. V poslední době sedlá vedle své Yamahy YZR-M1 stále častěji i soutěžní Ford Fiesta WRC a spolupráce slavného jezdce s modrým oválem se nyní dále prohlubuje prostřednictvím jeho značky VR46.

Právě pod její taktovkou se představuje dvojice upravených modelů značky Ford. Prvním z nich je pick-up Ranger, zatímco druhým je Transit Custom, resp. jeho osobní provedení Tourneo Custom.

Základem úprav pick-upu je sériový model Ford Ranger Double Cab s výbavou Limited, motorem 3.2 TDCi o výkonu 147 kW (200 k) a samozřejmě pohonem všech kol. Exteriér tohoto vozu je vylepšen za pomoci agresivnějších nárazníků, nástavců blatníků i prahů, přídavných světel v masce chladiče i nad čelním sklem, ochrannými rámy, sadou zvyšující světlou výšku a 18palcovými koly.

Interiér pick-upu se dočkal nového koženého čalounění sedadel a některých dalších částí. Pod kapotou se žádné zásadní změny neodehrávají a jedinou změnou související s motorem je použití sportovního výfukového systému z nerezové oceli.

Pro Transit Custom, resp. Tourneo Custom mají u VR46 připraveny upravené nárazníky, nástavce prahů, spoiler na záď, snížení světlé výšky o 30 mm za pomoci pružin Eibach, sportovní výfuk a 18 palcová kola O.Z. Racing. V interiéru je rovněž použito kožené čalounění sedadel v obou řadách. Podobně jako u pick-upu i zde zůstává pohonná jednotka bez úprav, což znamená, že přední kola roztáčí přeplňovaný čtyřválec 2.0 TDCi o výkonu 125 kW (170 k).

Oba vozy spojuje mimo jiné specifická grafika na karoserii ve stylu VR46, plakety se sériovým číslem v interiéru či skutečnost pro Evropu včetně Velké Británie má být do této podoby upraveno 460 pick-upů a stejný počet dodávek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
19. 12. 2016 15:16
Už ani ten nadpis neumíte napsat správně...
8-s :no: