Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ve Španělsku unikla fotka faceliftovaného BMW X3

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Snímek omlazeného SUV, zveřejněný na stránkách španělského zastoupení automobilky, poodhaluje několik nových detailů.

Na webových stránkách španělského zastoupení automobilky BMW se nedávno objevil snímek, který měl oficiálně zůstat ještě chvíli pod pokličkou. Odhaluje totiž boční pohled na omlazené BMW X3, které zatím nebylo představeno. Premiéra však nejspíš nebude daleko.

Snímek, který se během chvíle začal objevovat na sociálních sítích, sice není moc detailní, přesto poodhaluje například nově tvarovaná přední světla, která se zdají být ostřeji řezaná. Nová jsou také dvoubarevná kola v podbězích a rozšířit by se měla i nabídka laků.

Na snímku nového modelu to sice není příliš patrné, podle starších zvěstí a špionážních fotek však automobilka údajně upravila také tvary zadních světlometů a přepracovala tvary zadního nárazníku. Je tak jen škoda, že se vůz na snímku neobjevil v trochu jiném úhlu.

Z minulosti však víme, že většina modernizací modelů BMW probíhá velmi decentně a změny designu exteriéru nebývají příliš okaté. Naopak uvnitř kabiny lze očekávat přinejmenším instalaci větší obrazovky infotainmentu, který poběží na novém software iDrive 8, jak před časem upozornil BMW Blog.

Společně s decentní úpravou designu modelu BMW X3 by pak mohla následovat úprava také jeho elektrického sourozence BMW iX3, který se pod maskovací folií již podařilo zachytit některým špionážním fotografům. Sjednocení vzhledu napříč modelovou rodinou X3 by pak měl uzavřít omlazený model BMW X3M, který je údajně také ve vývoji.

Ani u jednoho ze zmiňovaných modelů se však nečekají žádné výraznější změny techniky či pod kapotou. Většiny zásahů by měla být směřována na design a estetičnost, případně technologie. Otázkou však zůstává, kdy mnichovská automobilka své omlazené kompaktní SUV modely představí. Vzhledem k úniku z oficiálního webu to ale jistě nebude dlouho trvat.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme