Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Velký osmiválec a 434 koní. Nissan představil nový Patrol Nismo, pro nás ale není

Jan Zajíc
Diskuze (25)

Nissan představil modernizovaný Patrol v nejostřejším provedení Nismo. Jde však o specialitku určenou výhradně pro zákazníky na Blízkém východě. 

Japonská automobilka tvrdí, že nový Patrol (který se v některých částech světa prodává jako Nissan Armada) ve verzi Nismo vznikl také jako připomínka 70. narozenin tohoto terénního modelu. Patrol se totiž zrodil v roce 1951.

Ve srovnání s běžnými variantami Nismo samozřejmě vyhlíží podstatně agresivněji, má výraznější nárazníky, nástavce blatníků, sportovní prahy, nápadný střešní spoiler a zaujme i zadním difuzorem mezi koncovkami výfuku.

Přehlédnout se nedají ani obrovská 22palcová kola, zvláštním detailem pak je zadní LED mlhovka řešená stejně jako u monopostů formule 1.

O pohon se stará atmosféricky plněný osmiválec o objemu 5,6 litru, který dává maximální výkon 319 kW (434 koní) a nejvyšší točivý moment 560 N.m. Motor je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou, údaje o dynamice bohužel k dipozici zatím nemáme.

Nissan se zato chlubí, že každý motor bude vyladěn specialisty z proslulého týmu Takumi v Jokohamě, u něhož vznikají jednotky pro Nissan GT-R.

Sportovní divize Nismo si samozřejmě pohrála s podvozkem, který má být i díky dílům od firmy Bilstein sportovnější a ostřejší. Sportovnější dojem má vyvolat také interiér, v němž najdeme sportovní sedadla čalouněná Alcantarou nebo dekory a prvky vyrobené z uhlíkových vláken.

A cena? Patrol Nismo ve Spojených arabských emirátech stojí 385 tisíc dirhamů, což je v přepočtu asi 2,3 milionu korun.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (25)

Doporučujeme

Avatar - lamal
1. 4. 2021 12:29
Re: Chválím Nissan....
je to des a ten zadny naraznik s tou ´´ledkou´´ v strede je doslova čerešnička na kope hnoja
1. 4. 2021 11:46
Re: Mne sa krabice pacis
Asijský design byl vždycky jiný, než ten náš. Někomu se nelíbí Lexusy, pro mě je to třeba daleko zajímavější než vajíčko na sto způsobů á la Audi... A Patrol je naživo majestátní kousek.
1. 4. 2021 11:29
Re: Nissan
běžná verze to nemá
https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
Jinak Land Cruiser má hráblo taky když na to přijde
https://www.autospies.com/…eenshot_8234.jpg
Avatar - Ozzman
1. 4. 2021 10:07
Re: Nissan
G i Defender jsou trochu.. zajímavější, ale proti gustu, když už, tak bych místo Patrola bral Landcruiser, ale né tu asijsou verzi s chromovým hrablem na sníh.
Avatar - KANKUNEN
1. 4. 2021 10:03
Nebudu hodnotit tento kus
ale takový patrol jako osobní auto mi dává daleko větší smysl než Navara.