Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dočkáme se dalšího ostrého pick-upu? Nissan zvažuje konkurenta Rangeru Raptor

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Japonská automobilka by mohla postavit pick-up Nissan Navara pro náročnější řidiče. Zvažuje se ostrá verze od ladičů z divize Nismo.

Informace o možném výkonném pick-upu pochází z Austrálie, kde se o něm rozpovídal Stephen Lester, šéf australského zastoupení značky Nissan. Ten prý vedení tlačí k tomu, aby postavilo výkonnou verzi pick-upu Navara, která by mohla soupeřit kupříkladu s Rangerem Raptor. A přeje si, aby byl v útrobách motor o vyšším počtu válců, než má současný čtyřválcový turbodiesel.

„Byl bych moc rád, kdyby nejvyšší vedení Nissanu poskytlo do tohoto modelu velký motor,“ uvedl Lester v rozhovoru pro Cars Guide. „Proč si nechat ujít takovou příležitost, když máme tak velký motorový prostor?“

Pick-up pracovně označovaný Nissan Navara Nismo by tak mohl být zajímavým konkurentem pro Ford Ranger Raptor, se kterým už jsme se svezli po marockých pouštích. Jenže auto modrého oválu pohání „jen“ dvoulitrové vznětové biturbo o čtyřech válcích (s výkonem 157 kW a 500 newtonmetry točivého momentu), takže pokud by se splnilo Lesterovo přání, měl by Nissan v rukávu minimálně dva válce navíc. A ostrý pick-up se šestiválcem zní rozhodně honosněji než čtyřválec.

Ještě spokojenější mohou být ve Spojených státech. Spekuluje se totiž o tom, že Ranger Raptor sem dorazí s přeplňovaným 2,7litrovým šestiválcem o výkonu 242 kW a točivém momentu 542 N.m. Pokud se ostřejší Navara stane realitou, do zámoří nejspíše nezamíří, protože tady její úlohu zastupuje model Frontier, jenž na podzim příštího roku přijede v nové generaci. Na další podrobnosti si ale ještě musíme počkat.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
12. 7. 2019 22:51
Re: Proč když jsem viděl nadpis
Já myslel že vřed v tlustým střevě :D
Avatar - WinDiesel
12. 7. 2019 22:50
Re: Proč když jsem viděl nadpis
Kůlmen, kolík
Avatar - 3_diamanty
12. 7. 2019 19:14
doba sa meni
kedysi chcel mat kazdy kupatko s pevnou strechou .... potom chcel mat kazdy SUVecko.. a dnes chce mat kazdy nadupany pickup ... od medveda cez mitsu nissan ford jeep a dalsich :yes:

podla mna je navara nismo vcelku realna... ludia jednoducho chcu naslapane stroje.... rovnako ako L200 absolute ktoru si australcania priamo pytaju a je uz takmer iste ze bude.. tak uvidime ... ale stejne ranger raptor od fordu zostane asi najbrutalnejsi ... to je skutocny dravec ... proste veloci(raptor) :yes: