Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Burnout ve Philadelphii - To bylo ale spálené gumy!

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
Závody v burnoutu jsou hlavně americkou zábavou a tamní diváci je dokážou patřičně ocenit. Občas se stane ale i nějaká ta drobná nehoda.

Co je burnout, ví asi každý. Efektní protáčení předních, nebo zadních kol tak, až se pálí pneumatiky, Akci tedy vždy doprovází mohutný kouř a pach spálené gumy. Záleží jen na tom kterou nápravu má váš vůz poháněnou. V americké Philadelphii se nedávno sešli příznivci dvou, ale vlastně i jedné stopy, aby si zkrátka a dobře trochu zablbli. Pro někoho nejzajímavější část a zároveň finále setkání natočil fanoušek s nickem Talontsi97.

Řidič osmiválcového Dodge Charger svou snahu trochu přehnal. Vyjel ze zatáčky, ale svého oře neukočíroval. Jeho černý krasavec s modrým pruhem začal neovladatelně sunout ke zdi, místo aby jel rovně. Výsledkem byl náraz, muž za volantem sice brzdil, ale moc mu to nepomohlo. Po neplánovaném polibku bariéry toho z přední části chargeru moc pohromadě nezbylo, ulomila se celá maska i s kusem nárazníku a další díly. Oprava asi přijde na pořádnou hrst dolarů. Zvlášť když se jedná o limitovanou edici modelového roku 2011 od Moparu. Druhé video rozebírá havárii samotného dodge ve zpomalených záběrech.

Problém také je, že tyhle závody jsou (nejen v USA) nelegální. Nejspíše šlo o nějaký sraz, ale každopádně to nebyl klasický uzavřený okruh, jak tvrdí popis záznamu. Navíc se jednalo už o odjezd z předešlé akce. Diváci stáli až příliš blízko, někteří lezli i do silnice. vozy se řítily ze zatáčky a občas mezi nimi projel nějaký ten cvok na motorce.

Někdo se také pokoušel závodit s druhým soupeřem, jenže nejednalo se o klasický drag race na čas. Prostě jen taková amatérská jízda bez pořádných pravidel, ty ale skončí většinou dost špatně. Tahle se díkybohu obešla bez újmy na zdraví. Jediný pořádný hotrod, který je ve filmu vidět, si navíc podobné parádičky odpustil. Ale třeba pilot staršího červeného mustangu měl co dělat, aby do okolostojících nakonec nevletěl. Korunu všemu nasadil borec, který během pomalé jízdy své Hondy Civic vylezl až na střechu. Hecujícímu davu, který si jej přál vidět na kapotě, ovšem naštěstí odolal.

Aleš Dragoun
Diskuze (1)
21. 6. 2013 06:04
Co říct
Miluju dnešní decentní tuning, miluju sprinty, závody do vrchu a další automobilové sporty, ale taková hovadina jako zbytečné likvidování pneumatik a tím i spojene likvidování dalších součástí vozu mi teda k srdci nepřirostla.