Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Camaro ZL1 na Ringu

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
O tom, že je nové Camaro rychlé auto, asi nikdo nepochybuje. Odpůrci amerik sice ohrnují nos, fanoušci si ale naopak myslí své. Objem přece ničím nenahradíš!

Jen stačí přidat řidičské schopnosti. Nordschleife, tedy Severní smyčka Nürburgringu, měří sama o sobě takřka 21 km. Ač by to kdekdo neřekl, nejedná se o přírodní okruh, ale umělý autodrom. Nevyužívá totiž žádné běžné komunikace, je to uzavřená závodní trať, která byla k tomuto účelu přímo postavena.

No a když se zde nezávodí, na okruhu je beztak čilý ruch. Buď se zde prohánějí běžná auta, nebo testovací prototypy. A svézt se může i normální smrtelník. Za volantem Camara ZL1 ovšem v tomto případě seděl profesionální řidič. Kdo konkrétně, to bohužel nevíme. Ale i tak dal svému americkému oři co proto. Vždyť alespoň na krátkém onboard videu se v jednu chvíli digitální rychloměr zastavil na číslici 160 mph, tedy 257 km/h. Při jízdě navíc pilot využíval celou šířku dráhy včetně obrubníků.

Předpokládáme, že jeho „chevy“. nebyl nijak upraven. Letošní Camaro ZL1 nabízí z kompresorového vidlicového osmiválcového „Small Blocku“ objemu 6,2 l výkon 432 kW (588 k) při 6000 otáčkách a na zadní nápravu přenáší šestistupňový manuál Tremec TR6060 556 Nm při 4200 min-1. Patřičné zážitky za volantem či případně na místě spolujezdce jsou tudíž zaručeny.

Popisek na videu také jednoznačně varuje: „Nezkoušejte to!“ Pokud nejste závodník, na slavné trati to beztak ani není dovoleno. Při jízdách pro veřejnost se totiž stejně jako na běžné silnici musíte držet vpravo a neohrožovat ostatní. A respektování pravidel je prvořadé, protože slavná trať má minimální únikové zóny. Jen rychlostní limity zde neplatí.

Aleš Dragoun
Diskuze (4)
Avatar - Choochoo
1. 6. 2012 14:46
Re: hezky
To jsou povidacky ;-)
Mozna to dela ta fotka, ale vypada to jak laciny cinsky budik na spani ;-)
Ale jinak souhlas se strelou a zvukem ;-)
31. 5. 2012 22:13
Re: hezky
No na budíky to auto vyloženě jezdí. Krásný teda fakt moc nejsou, ale takový věci sem nikdy u auta neřešil.
Avatar - Choochoo
31. 5. 2012 19:25
Re: hezky
Zvuk je hezkej, ale ty hranaty budiky trochu, teda hodne odporny ;-)
31. 5. 2012 15:09
hezky
Pěkně to panáček vede. A auto je teda neskutečná střela na to a hezkej zvuk :-!