Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Citroën C4 zmoudřel a do interiéru vrací věc, po které tak moc voláme

Stanislav Kolman
Diskuze (41)

Nová cé-čtyřka je vzhledově nepřehlédnutelné auto. Ještě než dojde na tradiční plnohodnotný test, posbírali jsme hrstku úvodních videodojmů.

Od automobilky Citroën bychom žádnou designovou šeď nečekali. Přesto nás nová generace modelu C4 dokázala překvapit. Francouzi totiž rozvinuli svůj už tak extravagantní design a cé-čtyřku prezentují jako hatchback budoucnosti. Tedy hatchback je to jen z části, já osobně v něm mnohem víc vidím crossover, svažující se střecha zase nechává vzpomenout na stále populárnější SUV-kupé.

Ať už novou C4 zařadíte kamkoliv, jedno je jisté - na její vzhled zkrátka nejde nemít názor. Ještě než dojde na tradiční test včetně dojmů z jízdy, podívali jsme se kromě designu také na přepracovaný interiér. Tam nás obzvlášť potěšila jedna věc, se kterou se snad Citroën vrací do starých dobrých časů a konečně vyslyšel kritiku zákazníků. Co že to je? To už se dozvíte v samotném videu!

Stanislav Kolman
Diskuze (41)

Doporučujeme

Avatar - Ronault.
20. 2. 2021 12:48
Re: Ergonomie a redaktor
Až budeš mít najezdeno s ovládáním pod volantem co já nacouvano, budeme se o tom spolu bavit.

Možná je to tím, že jezdím jinak než ty, ale v zatáčce nebo v křižovatce při točení volantem si fakt nesteluju rádio, tempomat ani palubní počítač. A pokud nedosáhneš na páčky pod volantem bez ztráty úchopu věnce, asi by ti ze zdravotních důvodů ŘP měli vzít.

A jelikož mám doma i dvě auta s pádly pod volantem, jedny na pevno a jedny se točí s volantem, tak právě ve vracecce je problém s pádly v GTI si uvědomit, kde je které pádlo a na pevno je to jistější.

Chce to přemýšlet a taky více jezdit.
Avatar - rohYpnol
18. 2. 2021 20:42
Re: Ergonomie a redaktor
No vidíš a podle mě třeba to ovládání pod volantem je na prd. Ne že si nelze zvyknout, ale vyhovuje mi mnohem víc vepředu na volantu. A proč? No jednoduše třeba proto, že nemusím ruku sundávat z volantu při jeho natočení. Ale to někteří nepochopí a dál se budou bít zato, že tohle polořešení je tím nejlepším výmyslem na světě.
18. 2. 2021 18:17
Re: Škodovka by se měla učit,
Myslím, že z toho, co Škodovka od koncernu dostane, vytříská vždycky maximum. Srovnáním odpovídajících typů VW-u a Seatu vyšla vždycky nejlépe.

A to už bylo od prvního jejího koncernového vozu Octavia 1. Bezprostředním srovnáváním sezení vzadu při tom mrňavém rozvoru základního Golfu vyšla z těch tří Škodovka nejlépe. A to měla jen rovnou lavici. A jízdní vlastnosti s nejdelším převisem této nedobré koncernové plošiny byly nejlepší - vždycky jsem žasl, co si lze v zatáčce na suché vozovce s tím velkým zadkem dovolit. Např. Bora - s menším převisem - neměla vůči základnímu Golfu přeladěné pérování zadku (ustřelování).
Avatar - rohYpnol
18. 2. 2021 17:25
Rozumný kompromis
Vlastně je vtipné, jak jsou francouzi opět napřed proti VW... Dotykové patálie si odbyli s předešlými generacemi. Tohle je opravdu hezký kompromis.

S hodnocením počkám až naživo, ale první dojmy nejsou zlé. Vypadá to slušně. Mnohem líp než Golf nebo Octavia :-!
18. 2. 2021 16:23
Re: :-(
Ne, čekám, že v tom bude právě ten francouzský neopakovatelný šarm s jejich rozpoznatelným designem a ne pouhá kopie japonských zmuchlaných papírových koulí ...