Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Dodge Charger – Vlajková loď v nové podobě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
Mezi premiéry letošního autosalonu v Los Angeles se zařadil i Dodge Charger v provedení pro modelový rok 2011.

Příď Dodge Charger pro rok 2011 dostala výraznější masku chladiče, po jejíchž stranách jsou umístěny nové hlavní světlomety. První jasný odkaz na minulost představuje výrazný prolis na boku, i když druhá generace měla na svých bocích jinak tvarované prolisy. Nejpřímější odkaz je ovšem na zádi v podobě koncových světel ta svým designem odpovídají modelovým rokům 1969 a 1970. Brzdové světlo využívá 164 světelných diod.

Nabídka pohonných jednotek obsahuje dva atmosférické zážehové motory s válci do V. Dodge Charger SE a Charger Rallye budou vybaveny novým šestiválcem Pentastar o objemu 3,6 litru. Vrcholné provedení Charger R/T bude mít pod kapotou již tradičně osmiválec HEMI o objemu 5,7 litru s možností odpojení jedné řady válců pro snížení spotřeby paliva. Základní šestiválec 2,7 V6 z nabídky vypadl.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (30)
Avatar - Barrichello
8. 12. 2010 12:34
Re: 2011 300C - představení + oficální foto
Já se nehádám o prodejích, je jasný že dua 300C/Charger se prodalo několikanásobně víc. To je fakt, na tom není nic k dohadování.

To je na Lancii a Fiatu, zda si auto předělá nebo ne. Předělat by to šlo.

Převodovky v tom žádný americký nejsou, zatím tam bude 5.ti stupnová W5A580, než přijdou německý ZF 8mi stupnový a ta W5A580 je licence Mercedes (5G Tronic). Donedávna používá u MB pro motory V12 i Maybach.

Ostatní modely maj americké 6ti stupnové, při dobrém zacházení a kvalitní údržbě jsou spolehlivé + bude i dvouspojková.

To že Fiat bude překopávat výrobky Chrysleru a Dodge asi bude platit do tý doby, než partnerství Fiat-Chrysler nekončí, s tím se musíte smířit.
Je fakt, že vaše modely nebyly mimo itlaský trh úspěšné, proto - zvlášt v dnešní době - nebude Fiat platit drahý vývoj a radši předělá modely jako 200C; 300C, Voyager či Journey
Avatar - PlumJelinek
7. 12. 2010 16:47
Re: 2011 300C - představení + oficální foto
Mě přijde, jak kdyby ses se mnou dohadoval, co se prodává víc a co míň. Mě je jasný, že prodeje Thesisu byly absolutně mizerný a jak jsem psal, mělo to dva zásadní a možná pár vedlejších faktorů. Taky kvůli tomu, že Thesis nebyl výdělečnej proejkt, tak Lancia nechtěla původně dělat nástupce, jelikož vývoj zcela nového auta v téhle třídě by stál ranec a fiat v posledních letech na Lancii šetří jak to jen jde. Takže o nástupci se začlo mluvit, až když se vidělo, že může být postavený na základě Chryslera, tudíž náklady minimální. Tudíž byl nevýdělečnej, možná i ztrátovej, ale mě se líbí právě proto, že je "jinej", tudíž je mi jedno, jestli ho nikdo nechtěl, já ho chci :-) Bohužel tím ale už nic nepřispěju do kasičky Lancie...

z čeho mám obavy?

Vzhledem k tomu, že Lancie odvozený od Chryslera budou tvořený v rámci úspor nákladů, bojím se, že mezi Chryslerem a Lancií budou rozdíly minimální. Italové jak známo umějí ze všeho nejlépe design, bojím se, aby se na to nevykašlali a nedali na třístovku pouze znak Lancie a finito... faceliftovaná Třístovka je designově průměrná, fádní, tuctová až možná ošklivá. Dokud bude platit, že Fiat hodlá překopávat výrobky Chrysleru na evropské Lancie, tak se pochopitelně musím dívat, co Chrysler nabízí a současné portfolio se mi tedy vůbec nezamlouvá. Kde jsou ty časy, kdy Chrysler dělal nádherná nevšední auta (300M, Stratus, Neon 1. generace, New Yorker, Concorde, Le Baron, Vision atd...). O techniku strach nemám (až na americké převodovky), horší než v Thesisu zřejmě nebude, o výbavu taky ne ( i Thesis byl vybavenej víc než dobře - masážní sedačky, trojzonová klima, adaptivní tempomat, solární střešní okno atd), nejvíc se bojím právě toho vzhledu, jak bude vypadat a jestli Lanciím zůstane taky něco italského.....
Avatar - Barrichello
7. 12. 2010 16:20
Re: 2011 300C - představení + oficální foto
25 000, to se - když je dobrý období - prodá Chargerů za 3 měsíce :-)

Takže tak nějak.

Jistě, všeho, čeho se vyrobilo málo, z toho je pak časem unikát a sběratelský klenot, druhá otázka je, kolik na tom Fiat projel finančně. Jestli mu to za ten unikát pro pár nadšenců stálo.

Vývoj 300C/Charger je už 10x zaplacenej za ty léta co se prodávaj.....

Hele z čeho máš obavy?

1) kvalitu si Fiat pohlídá, je to v jeho zájmu - horší jak za MB to u chryslera být nemůže, tam kde kontrolu za dob Chrysler Corp. (před fůzí) prováděli 4 lidi, nechal MB jednoho.....
Takže asi tak.

2) benzínový motory sou OK, V6ky plně konkurenceschopný s nemeckou ligou; HEMI počítám v Lancii nebude
Diesel halt budete mít od krajnů z VM Motori - 3,0 V6 CRD
Fiat halt má kulový a ne naftovou V6

3) interiér bude výrazně lepší určitě, výbava taky na úrovni, bodu i větraný sedačky, vyhřívanej volant, parkovací kamera, panoramtická střecha atd.

4) ten předek a zadek si může Lancia udělat jiný, jestli na to má peníze.
Pokud ne, holt smůla.

My taky máme obavy, co Fiat udělá s designem modelů Chrysler, Dodge a Jeep a co pod těmi zančkami bude prodávat.
My zas nechceme kupovat Pandu se znáčkem Jeepu a 156 s nápisem Sebring.
Každej má obavy. Záleží na Fiatu, dá se to skloubit rozumně a prospěch z toho můžou mít obě strany.
Míč je na jeho straně.
Avatar - PlumJelinek
7. 12. 2010 13:29
Re: 2011 300C - představení + oficální foto
... a možná právě proto, že se jich prodalo tak málo a na silnici jde vidět velmi zřídka, se mi líbí ještě víc a vážně o jeho koupi uvažuju. Právě díky své až přílišné originalitě (a motorizacím, které stojí za prd) byla prodejnost mizerná, pochopitelně nejvíce jdou na odbyt klasické běžné masovky a to v jakékoliv třídě. Ovšem Lancia jako značka nikdy nebyla příliš masovou záležitostí a přesto vyráběla dobrá auta. Je mi jasný, že prioritní je výsledek, tzn. tržba, tzn. dobré prodeje, takže Lancia asi nic tak výjimečného jako Thesis už neudělá, jelikož potřebuje především prodávat a to ji žádný extravagantní kousek neumožní. Chrysler 300 po svém faceliftu ztratil svoji originalitu, na druhou stranu aspoň zas bude mít interiér, který za něco bude stát a pohled na něj nebude k poblití. Právě ztráta originality Chrysleru a faktu, že nová Lancia z něj bude vycházet mě dohání ke strachu, aby se z Lancie nestala na pohled taky taková tuctovka, jakou je nyní i Třístovka, navíc ještě s americkými rysy, nedokonalostmi a "kvalitou". Mám rád Lancii jakožto exkluzivní a netradiční značku, tudíž subjektivně čím míň jich potkávám, tím se mi líbí víc, proto se mi líbí Thesis.
Btw. neznám počet vyrobených Chryslerů 300C, ale Thesisu se vyrobilo (tuším za 8 let?) kolem 25 000 kusů.
Avatar - Barrichello
7. 12. 2010 12:57
Re: 2011 300C - představení + oficální foto
Akorát že prodejnost Thesis vs duo 300C/Charger byla - plácnu imaginární příklad - asi tak 200 000 ks vs 2 miliony.

Kdepak udělali soudruzi z itálie chybu?

Mimo itálii je i těch 300C/Chargerů v evropě víc než Thesisů, o % výsktyu ve světě pak nemá vůbec cenu mluvit.
Je zajímavý, že se víc líbí americkej mastodont než italskej aristokrat s designem špatně vocumlanýho bonbonu. >:D