Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Honda Civic – Detailní představení designu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Honda u deváté generace Civicu pro evropské trhy sází na evoluci základních tvarů předchozího modelu.

Honda u nové generace Civicu upustila od UFOdesignu. Exteriér novinky na svého předchůdce odkazuje především siluetou a několika detaily na karoserii.

Vpředu dominuje nová maska chladiče, opticky je propojena s hlavními světly i s nárazníkem. Boční pohled odhalí nově umístěná vnější zpětná zrcátka, poněkud odlišné proporce a tenčí zadní sloupek.

Největší revoluce se odehrála vzadu. Standardní spoiler, který rozděloval lomené okno výklopně stěny, vlastně zůstal na svém místě, ale propojil se s agresivně tvarovanými koncovými světlomety.

V interiéru je nadále digitální rychloměr nahoře v oddělené kapličce. Přístroje před řidičem jsou ovšem tři místo jednoho a kruhové. Z okolí přístrojů zmizely veškeré kruhové ovladače, kokpit působí o něco méně futuristicky. Jiné jsou výdechy ventilace i svislá střední část.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
29. 10. 2011 20:02
Design interiéru
Na předchozím modelu se mi moc nelíbil interiér. Prostě mi neseděl. Tahle evoluce se mi už zamlouvá trochu víc. Sice nebyly v extra záběru přední sedačky, ale jestli někdo máte odkazy tak sem s nimi, připadaly mi masivní a perfektní s opěrkami hlavy alá Volvo.
Avatar - Blue Sun
27. 10. 2011 19:58
Re: Celkem to jde
Vypouklá světla měla i předchozí generace Civicu, jen to nebylo tak výrazné.
27. 10. 2011 19:09
Re: hrôza
Mal som nedavno ten istý pocit a kupodivu sa mi zacina viac pacit ...asi to je prichodom lepsich fotiek :-) ...pockajme si na testy.
27. 10. 2011 17:41
hrôza
..čožééé?..Podla mna najšaredší civic dodnes..Tak ako bola predošlá generácia jedinečná tak toto je nejaky nepodarený frankenstein..HROZA! A to som honda fan... prepadák :no:
Avatar - saldy
27. 10. 2011 16:13
Re: Celkem to jde
Tohle auto se mi začíná líbit stále více, z toho ufa předtim, je to krok správným směrem, myslim, že i idea mixu sporťáku s HB, není vůbec k zahození a Honda jí přivádí téměř k dokonalosti.