Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Honda Civic – Nová generace staticky i v pohybu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
Devátá generace Hondy Civic narozdíl od severoamerického provedení nastupuje stejně jako její předchůdce s pětidveřovou karoserií.

Honda u nové generace Civicu upustila od UFOdesignu. Exteriér novinky na svého předchůdce odkazuje především siluetou a několika detaily na karoserii.

Vpředu dominuje nová maska chladiče, opticky je propojena s hlavními světly i s nárazníkem. Boční pohled odhalí nově umístěná vnější zpětná zrcátka, poněkud odlišné proporce a tenčí zadní sloupek.

Největší revoluce se odehrála vzadu. Standardní spoiler, který rozděloval lomené okno výklopně stěny, vlastně zůstal na svém místě, ale propojil se s agresivně tvarovanými koncovými světlomety.

V interiéru je nadále digitální rychloměr nahoře v oddělené kapličce. Přístroje před řidičem jsou ovšem tři místo jednoho a kruhové. Z okolí přístrojů zmizely veškeré kruhové ovladače, kokpit působí o něco méně futuristicky. Jiné jsou výdechy ventilace i svislá střední část.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (12)
29. 11. 2011 19:10
Re: Je ina, je krasna Re: Design
Je krasna a urcite si ju kupim. Vzdy s nadsenim sledujem vsetko co je futuristicke a netradicne. Som rad, ze aspon Honda nesklamala a dava mi aspon trosku pocit, ze sme v skutocne tretom tisicroci. Mam sucasny Civic G8 (moja prva Honda) a pocas kazdej jazdy si ho vychutnavam. Ked idem dialnicou a vidim zaplavu Golfov a Oktaviek vzdy mam silnejsi pocit, ze sedim v tom spravnom aute, ktore sa lisi od sediveho sveta okolo. Technika pod kapotou je vynikajuca, charakteristika motora a mimoriadne presne a komunikativne riadenie mi vyhovuje. Nikdy by som nemenil za mini-kavovarovy motorcek s fénom á la 1,4 TSI. Interier je ergonomicky dokonaly, ziaden iny by sa nehodil k celkovemu designu auta. Pozdravujem vsetkych a vela stastnych km, nech uz sedite v hocicom!!!
Avatar - Choochoo
6. 11. 2011 22:30
Re: To snad ne
Jestli to nebude tim, ze jsem prumernou jizdou v mezich predpisu v klidu dal cca 260km, krasnych 5,4 z C.lipy do C.Budejk na zimakach ;-) Mimo mesto 90, dalnice 115, mesto 50. Tam rovnez za 5,4 i s jizdou a nakupy po Praze. Na zimu 205/55R16 a jsou fakt uplne o necem jinem. Komfort mnohem lepsi. Pokud na 9G budou v zakladu gumy jako na Golfu, tak se uz srovnani komfortu po upravach zaveseni fakt nebojim. Srovnavat 17 a 15 na Golfu tak to fakt dokaze jen odbornik ;-)
6. 11. 2011 14:09
Re: To snad ne
no možná se v ČR čekalo na levnější diesel, který se teď objeví. Navíc ta 1.8 a nafťák byly srovnatelné, zatímco teď jasně vítězí nafta.
Avatar - King
4. 11. 2011 21:11
Re: Design
Prozradím ti sladké tajemství. Mezi malým roadsterem a kompaktním hatchbackem jsou malé, nevýznamné rozdíly. >:D
4. 11. 2011 20:45
design
Ze začátku se mi teda přímo hnusila, ale nějak jí začínám přicházet na chuť. :-) Ale souhlasím, že k Hondě patří benzín...