Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Hromadná nehoda NASCAR v Daytoně a desítky zraněných

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Sobotní závod 300 Daytona národní série Drive4COPD měl tragický závěr, kdy došlo v posledním kole k hromadné havárii 12 vozů NASCAR. Jejich trosky zasáhly a zranily diváky na tribuně.

Závod 300 Daytona národní série Drive4COPD byl součástí víkendu, jehož vyvrcholením se stal podnik Daytona 500, který je prvním závodem letošní série NASCAR Sprint Cup. Hlavní pozornost na sebe ovšem strhl závod 300 Daytona a to díky tragické hromadné nehodě.

V posledním kole se vůz se startovním číslem sedm otočil napříč přes dráhu a následně do protisměru. Tím začala hromadná srážka, jíž se zúčastnilo 12 vozů. Automobil Kyla Larsona se během ní vznesl do vzduchu a v podstatě se roztrhl na kusy o bezpečnostní bariéru.

Do prostoru vyhrazeného pro diváky vlétly trosky, mezi nimiž byla například kola a na některých záběrech je zachycen kompletní osmiválec, který leží těsně pod tribunou opřený o zídku. Poslední zprávy uvádí, že bylo zraněno celkem 33 diváků a dva z nich jsou stále v kritickém stavu. V případě jezdců neměl být nikdo zraněn.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
25. 2. 2013 16:34
Re: nascar
to je dost individualni, nektere rocniky F1 byli totalni nuda a i behem tech necelich 2 hodin jsem usnul, na Nascaru jsem nazivo nikdy nebyl a doufam ze to letos zmenim, ale F1 v Madarsku a Monaku jsem nazivo videl, stejne jako predlonsky 24h LeMans, a je to proste kazde o tom svem, u Nascaru pocitam bude uzasna atmosfera kdy celej vykend tam nekrouzej jen ruzne serie po okruhu na kterej casto vidis na uplne celej, ale v cene listku mas i koncerty ktere pote nasleduji, casto je to prej spojene s "autosalonem" danych znacek ktere tam mivaji i moznost svezeni v danych modelech aut a dalsi veci okolo

je to asi jako by tady nejaky fanousek hokeje nebo fotbalu basnil otom jak je ten jeho sport na hristi uzasnej, a ostatni to zdrbli tim, ze je to porad jen 11 noumu co se honej za micudou/pukem jak nejaky ratlici a cele je to porad dokola silena nuda >:D
Avatar - skejpa
25. 2. 2013 16:28
Re: nascar
Já jich pár viděl a musím říct, že to fakt žádná velká zábava není. Kam se to hrabe na formule.
25. 2. 2013 16:22
Re: nascar
Ty si asi těch závodů moc neviděl co? jestli vůbec nějakej teda :-) hloupej tady bude asi nekdo jinej,né amíci :-)
Avatar - Flash666
25. 2. 2013 15:44
Re: nascar
no chodi tam hlavne na bouracky >:D
25. 2. 2013 13:20
Re: nascar
:no: