Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: I smyk v 300 km/h se dá zvládnout

David Bureš
Diskuze (0)
Prasklá pneumatika ve vysoké rychlosti obvykle znamená opravdu ošklivou nehodu. Americký závodník si ale s takovým problémem poradil.

Závodník Erik Jones zatím nejvíce zaujal vítězstvím v loňské sezoně okruhového šampionátu pick-upů NASCAR Camping World Truck. Letos tento americký pilot závodí v sérii NASCAR Xfinity Series, kde se díky zvládnuté krizové situaci stal hvězdou internetu.

Jonesově tyrkysové toyotě během závodu na Indianapolis Motor Speedway v jedné ze zatáček náhle praskla pneumatika. To samo o sobě není právě ideální situace, jenže Jones navíc v tu chvíli jel rychlostí okolo 300 km/h.

Toyota se totiž vlivem zničené gumy dostala do přetáčivého smyku. Teprve dvacetiletý mladík původem z Michiganu se však nezalekl a tuto „krizovku“ s přehledem zvládl jak zkušený borec. Jones smyk zvládl vyrovnat a mohl pokračovat dál.

Celá situace byla zaznamenána na kameru, díky čemuž se Jones stal hvězdou internetu. Ne však kvůli ošklivému karambolu, v nějž mohla prasklá pneumatika vyústit, ale kvůli opravdu efektnímu driftu.

David Bureš
Diskuze (0)