Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jedno z prvních Bugatti Chiron dorazilo do Monaka. V náklaďáku!

Jan Mička
Diskuze (21)
Chiron je jedno z nejdražších a nejvzácnějších aut, která mohou na veřejné silnice. Nedlouho po představení vozu v Ženevě dorazil první kousek do monackého dealerství.

Osmilitrový šestnáctiválec, čtyři turbodmychadla, pohon všech kol a výkon 1103 kW (1499 koní) – nějak takto by se dalo ve zkratce definovat Bugatti Chiron, které letos v Ženevě oficiálně nahradilo dlouho nepřekonaný Veyron. Můžete jej považovat za pouhé technické cvičení, na kterém koncern Volkswagen dokazuje, že umí vyrobit skutečný hypersport, majitelům všech pěti set vyrobených kusů to ale bude zcela jedno. Jde o naprostý technický vrchol, za který si nechá výrobce zaplatit 2,4 milionů eur. Za tuto cenu byste svého času pořídili dva Veyrony!

Bugatti sbíralo objednávky na Chiron už v době, kdy byla jeho oficiální podoba ještě tajemstvím. Nicméně i díky tomu se termíny dodávek urychlily a první kousky už míří k dealerům. Jeden takový nedávno dorazil do Monaka, přičemž samotný proces vykládání a „uskladňování“ vozu byl zážitkem nejenom pro samotnou přepravní firmu, ale také pro přihlížející veřejnost. V relativně nenápadném náklaďáku se vedle Chironu nacházel také Veyron Grand Sport Vitesse, jeho případnou vykládku ale přiložené video neukazuje. Měli byste při podobné činnosti strach? My ano – stačí totiž jediný neuvážený krok a obrovský malér je na světě!

Jan Mička
Diskuze (21)
Avatar - Pekelná Micinka
6. 5. 2016 17:45
Re: Kaviár
Jenže tyhle showroomy, resp. ta "výloha" v intercontinentalu hostí produkty nesrovnatelně větší, než jsou kabelky, přitom ta rozloha je plus mínus podobná. Nevím, jestli bych se tam jako zákazník cítil dobře.
6. 5. 2016 17:13
Re: To je něco!
:yes: :yes: :yes:
Avatar - Stejsn
6. 5. 2016 12:48
Úctyhodná
nosnost toho zvedacího čela! :yes:
Avatar - Barry Lyndon
6. 5. 2016 10:10
Re: Kaviár
"čím dražší auto, tím menší showroom". To je snad logické, ne? Butiky v Pařížské taky nemají rozlohu jako TESCO...
6. 5. 2016 06:43
Re: To je něco!
A prave proto reaguju na to, ze "vsechny auta jsou krapy" a pak zduraznuju, ze to muzu mit misto normalniho auta, nikoli Chironu. A neurazej jo, kupuju si oboje, a pak si vyrabim ty rohliky polomaceny.