Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: New Stratos na Mallorce

David Bureš
Diskuze (1)
Moderní interpretace Lancie Stratos je poháněna 4,3litrovým vidlicovým osmiválcem z dílny Ferrari.

New Stratos se připomíná světu, vyrazil na Mallorcu, aby se zúčastnil závodu v rallye. Na stejném místě se představil již v loňském roce. Do kokpitu auta se startovním číslem 0 se posadili Michael Stoschek a Dieter Hawkranke.

Automobil během tří dnů a 14 rychlostních zkoušek ujel 450 kilometrů. Během této doby vůz fungoval naprosto bez problémů. Fanoušci si New Stratos mohli prohlédnout jak v akci přímo na trati, tak v přístavu Portals Nous nedaleko města Palma de Mallorca.

Autoři moderní interpretace Lancie Stratos tak splňují slib, který dali světu poté, co jim Ferrari neumožnilo postavit limitovanou sérii tohoto vozu. Tehdy prohlásili, že jediný vyrobený New Stratos nezůstane v garáži, ale bude se ukazovat na motoristických výstavách a dalších podobných akcích.

Tým stojící za autem v čele s Michaelem Stoschekem jednal s mnohými výrobci malosériových vozidel mimo Itálii o možné výrobě New Stratose, nakonec ale zjistil, že je prakticky nemožné přenést na další společnosti know-how, které Pininfarina získala při konstrukci tohoto automobilu.

Základem prvního exempláře New Stratosu je Ferrari F430 Scuderia. Z maranellského supersportu pochází také vidlicový osmiválec o objemu 4308 cm3, který však byl vyladěn na 397 kW.

David Bureš
Diskuze (1)