Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Petr Fulín vs. Michal Prokop v závodu z Ještědu

Jan Mička
Diskuze (2)

Závody mezi automobilem a bicyklem jsou v motoristických relacích hodně oblíbené. Jeden takový uspořádalo také české zastoupení Seatu.

Závody mezi automobilem a jiným způsobem dopravy máme rádi. Jenom si vzpomeňte na starý dobrý Top Gear – tam se jich v posledních letech objevilo hned několik. Podobné akce ale nemusejí dělat pouze věhlasné televizní pořady, ale také česká zastoupení automobilek. Třeba v roce 2012 proběhlo velké klání mezi Fiatem Panda a bikerem Richardem Gasperottim v Bikeparku Špičák poblíž Železné rudy, které skončilo nerozhodně.

Nyní se přidal i Seat, který se může opřít o závodníka Petra Fulína a nový Leon Cupra 280. Vítěz Evropského poháru cestovních vozů z roku 2013 to ale rozhodně neměl jednoduché - při závodu z Ještědu totiž musel čelit Michalu Prokopovi (trojnásobný mistr světa, dvojnásobný vítěz Světového poháru a dvojnásobný mistr Evropy ve fourcrossu), který si cestu lesem zkracoval jak jenom to šlo. Z dvojice závodníků nakonec vyšel vítězně Fulín.

Pokud je vám auto z videa povědomé, vězte, že se jedná o exemplář z našeho redakčního testu. Seat Leon Cupra 280 ST má pod kapotou přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec TSI o výkonu 206 kW, který mu udává výbornou dynamiku. Vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 6 sekund a dotáhne to až na 250 km/h, kde jej zastaví omezovač. V současné době se jedná o jeden z nejlepších ostrých kompaktů na tuzemském trhu.

Jan Mička
Diskuze (2)
4. 8. 2015 12:57
Re: Odkdy
Pravda, na druhou stranu provedene je to velmi pekne. Od strihu, pres (hlavne) kameru az po vybrany exterier.
:yes:
4. 8. 2015 07:31
Odkdy
Odkdy se říká pečlivě zrežírovanému klipu závod?