Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Přichází dokument o zrození Fordu Focus RS!

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Rebirth of an icon, tak se jmenuje nový dokument popisující vývoj třetí generace Fordu Focus RS. Zatím je k dispozici pouze oficiální trailer, ten však vypadá velmi zajímavě!

Na nový Focus RS se těší celé zástupy fanoušků ostrých čtyřkolek, vůz totiž dostal velmi dostupnou cenu 915.600 Kč, silný motor a zároveň lehký inovativní pohon všech kol. Již první videa ukázala, že tohle auto má smysl pro zábavu, ostatně dostalo driftovací mód, a také je velmi rychlé.

Vůz je poháněn přeplňovaným čtyřválcem EcoBoost o objemu 2,3 litru, který má výkon 257 kW (350 k), točivý moment 440 N.m a díky těmto hodnotám umí pětidveřový hatchback akcelerovat z klidu na sto kilometrů v hodině za pouhé 4,7 sekundy.

Nyní se Ford rozhodl, že o vývoji vozu natočí dokument. Osmidílná série začne běžet od příštího týdne a ukáže úplně vše od crash testů po testování v zimě a jízdy Kena Blocka. Zatím se můžete podívat na úvodní trailer, který slibuje jak technické detaily, tak velmi akční záběry.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
26. 9. 2015 11:59
Re: Ford a Slovensko
Pretoze pos*any Summit! :no:
25. 9. 2015 20:50
Ford a Slovensko
Je neuveritelne, ako vedenie Fordu na Slovensku spi. Nemecko, Rakusko, dokonca i Cesko maju informacie, cenik a konfigurator Focusu RS uz niekolko dni na oficialnych strankach.....tomu slovenskemu vedeniu to akosi trva, nie je o nom ani len zmienka a nie este nejaky cennik alebo konfigurator :no: