Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Renault Scenic TCe 140. Prostorem nepřekvapí, motorem ano

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)

Mezi klasická rodinná auta jednoznačně patří Renault Scenic. Ani nejnovější generace na tom nic nemění, auto je to stále nesmírně praktické. Přidává ale nový motor.

Velkorysý vnitřní prostor, odkládací schránky všude, kde jen pomyslíte, elektricky sklopná zadní sedadla, možnost položit sedačku spolujezdce do roviny… To je prostě Scenic. Nová generace nabízí i dobře řešenou aerodynamiku, takže ani větší rychlost neznamená nutnost zvyšování hlasu. Jen motor je v autě trochu více slyšet, než by mohlo být někomu příjemné.

 

A právě motor je ta novinka. Benzínová třináctistovka TCe 140 nabízí 140 koní, které na eko režim hledáte, na klasický režim najdete a na sportovní režim je plně využijete. Verva, s jakou auto zrychluje, je až překvapivá. Zvláště na sportovní režim, kdy se reakce ještě podstatně zlepší.

 

Zároveň ale stále udržuje příznivou spotřebu, pokud se chcete jen v klidu přesouvat krajinou, usrkává z nádrže tempem 5 l/100 km. Při dynamičtější jízdě se dostane i přes šest litrů, což je ale stále příznivá spotřeba.

Autor: Tomáš Devera

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)

Doporučujeme

23. 5. 2019 16:12
Re: preco oblbujete ludi?
že ty si agitátor z VW ?
23. 5. 2019 12:21
Re: Tahle generace Scenicu
Tak s tím třeba já taky souhlasím. Každý chce výkon, 4x4, SUV.... a pak jezdí jako s hnojem a stěžuje si na spotřebu.
Co se kvality....týče, tak vrže i Espace, který má být kvalitou o level výš.
A s hlučností na dálnici to je taky trochu horší.
17. 5. 2019 07:30
Re: Tahle generace Scenicu
Blb na ceste je hlavne vtedy, keď sa tam objavíš ty.
Avatar - Ada je zase tady
12. 5. 2019 19:08
Re: Tahle generace Scenicu
Tahle generace Scenicu, stejně jako i jiné kreatury té automobilky, mají jednu výhodu. Ostatní řidiči na silnici hned vidí, že je řídí blb a dají si v provozu na něj pozor. ;-)
Avatar - xxc
24. 4. 2019 11:19
Re: preco oblbujete ludi?
Ešte raz, je ťažké otestovať niečo, o čom nemajú ľudia tušenia. Pravdepodobne s testovacím autom nikto nejde na diaľnicu práve v daždi. Každý predpokladá, že zrkadlá budú v poriadku. Tak isto s hlukom. A vŕzganie už neotestuje skoro vôbec, to sa môže líšiť aj kusovo. Keď vo videu autor otestuje auto a napíše blbosti, ako môže bežný človek za tých pár chvíľ otestovať auto lepšie?