Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Vejde se do kombíku od Porsche vůbec něco?

Martin Machala
Diskuze (16)
Panamera se sice ve své druhé karosářské verzi jmenuje honosně Sport Turismo, snad každý jí ale říká kombík. Jak je to s její praktičností?

Nejdřív bych se s dovolením zastavil u designu – jestli byla první generace Porsche Panamera trochu nevzhledná, nová generace vypadá skvěle. A „kombík“ Sport Turismo je snad ještě hezčí. Nadšený jsem i z interiéru, hlavně tedy po designové stránce, na dotykové ovládání si budu ještě asi nějaký čas zvykat. Alespoň že ta tlačítka na ovládání ventilace zůstala…

A co praktická stránka věci? Základní objem vypadá hodně slibně, Panamera Sport Turismo poskytuje 520 litrů, což je proti liftbacku zlepšení o pětadvacet litrů. A vzhledem k tomu, že už liftback potěší z podstaty věci velmi dobrým přístupem do zavazadlového prostoru, nabízí se trochu otázka, proč Sport Turismo?

Video se připravuje ...

Jeden důvod jsme si už řekli, Panamera Sport Turismo vypadá skvěle. To bude většině zákazníků jako argument určitě stačit, kdyby si však svoji volbu potřebovali něčím zobjektivizovat, můžou použít už zmíněné litry v kufru nebo větší volnost nad hlavou pro zadní cestující. Dozadu se posadí klidně i trojice pasažérů, prostřední místo ale samo Porsche označuje za nouzové. Nedivím se, sám jsem vyzkoušel a je to opravdu při nejlepší vůli maximálně 4+1. Asi častěji ale uvidíme Panameru Sport Turismo ve čtyřmístné konfiguraci, příplatkové samostatné zadní sedačky jsou v tomto případě samozřejmě elektricky ovladatelné.

Technický základ zůstává stejný jako v případě výchozího modelu, i u Sport Turisma se tak dočkáme základní verze označené jednoduše číslicí 4 (zážehový třílitr s výkonem 243 kW), výkonnější 4S pak nabídne 324 kW, hybridní provedení 4 E-Hybrid disponuje systémovým výkonem 340 kW. Vůbec nejsilnější Turbo se chlubí 404 kW a potom je tu i ten diesel, Panamera Sport Turismo 4S Diesel poskytuje 310 kW.

Začínáte se těšit? Ještě chvíli budete muset vydržet, kombík od Porsche se začne prodávat až v říjnu.

Martin Machala
Diskuze (16)
9. 3. 2017 14:13
Re: Leskly plast
žijeme v matláckej dobe...zamatlané mobily, tablety, dotykové monitory..a ako by to nestačilo, tak prichádzajú na rad aj zamatlané stredové konzoly prémiových áut....porsche palec dolu
Avatar - Barrichello
8. 3. 2017 13:33
Re: kombi diesel porsche
Jojo, časy se mění a Evropa jde do kopru >:D >:D
8. 3. 2017 09:00
Re: Sport Turismo
Nemá stejný motor S4/ S5/ SQ5? U Audi je naladěný na trochu vyšší hodnoty, možná se na něm nějaké komponenty liší, ale měl by být ze společného vývoje.
Avatar - removed
8. 3. 2017 00:23
Re: Sport Turismo
Mrknul jsem na automototube... Dobre to je...
Avatar - white label
7. 3. 2017 23:40
Re: Sport Turismo
Mně nevadí ani prodloužená verze fastbacku.
Řešení zádě ST (zejména z profilu) je poměrně "MACANoidní":
[odkaz]
Počkám, až uvidím ST naživo.