Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen láká na nový koncept, připomene legendární Type 2

David Bureš
Diskuze (2)
Koncept naznačí podobu připravovaného velkoprostorového vozu, který bude připomínat někdejší Volkswagen Type 2.

Volkswagen bude na nadcházející konferenci elektrotechniky CES (Consumer Electronics Show) v americkém Las Vegas vystavovat nový koncept, který bude prezentovat novou chystanou techniku značky. Zároveň jeho tvary naznačí podobu připravovaného velkoprostorového modelu.

Německý výrobce prozatím zveřejnil video, ve kterém na nový koncept láká. Volkswagen o konceptu tvrdí, že se bude jednat o průkopnický elektromobil, který nabídne přijatelnou cenovku a dlouhý dojezd. Spekuluje se o schopnosti ujet 400 až 500 kilometrů na jedno nabití.

Na videu je patrná i část názvu auta napsaná na zádi vozu. Některé servery vyvozují, že se novinka bude jmenovat Duo-E. Podle našeho názoru by se ale mohlo spíše jednat o nápis Budd-E, který si Volkswagen nechal nedávno registrovat.

Krabicovité tvary karoserie potvrzují dřívější zprávy, podle nichž Volkswagen chystá pro CES koncept velkoprostorového vozu. Wolfsburský výrobce hodlá rozšířit svoji nabídku o nový mikrobus, který se velikostí zařadí mezi dnešní Caddy a Multivan. Tvary novinky mají odkazovat na první Transporter (Type 2), prvně představený v roce 1949. Sériová výroba auta se rozběhne v roce 2017.

Budd-E (nebo Duo-E) rovněž ukáže inovace, které zákazníci můžou od Volkswagenu čekat v blízké budoucnosti. Automobilka bude na CES prezentovat nové možnosti propojení řidiče s vozem nebo novinky v zábavním systému, které se pomalu chystají na trh.

Volkswagen není jedinou automobilkou chystající se na lednovou konferenci CES. Připravované novinky zde bude prezentovat také BMW, Němci se pochlubí s vylepšeným ovládáním gesty. Audi pak ukáže systém automatizovaného řízení, který má již blízko sériové výrobě.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - nalimer
31. 12. 2015 00:45
budd.e
Koncept sa volá budd.e
[odkaz] [odkaz]
Type 2?
Proc Type 2 kdyz to má být správne Typ 2? Není duvod pouzívat anglický výraz.