Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vietnamský Vinfast vynechá Mnichov. Musí odložit vstup na evropský trh

Marek Bednář
Diskuze (8)

Mnichovský autosalon IAA 2023 se bude muset obejít bez vietnamské automobilky Vinfast, která z neznámého důvodu odřekla účast. Číňané naopak přijedou.

Mladá automobilka Vinfast, která teprve před pěti lety ukázala svá první auta, se už nějakou dobu snaží proniknout na evropské trhy. Pomoci by jí mohl autosalon v Mnichově, který se koná začátkem září a kam měla přijet. Nakonec ale nedorazí, jak potvrdila magazínu Automobilwoche.

Vietnamský Vinfast plánoval začít prodávat auta v Německu, Francii a Nizozemí, ovšem zatím na to nedošlo. Podle červnového vyjádření generální ředitelky Le Thi Thu Thuy za tím stojí zpřísnění bezpečnostních pravidel pro nová auta prodávaná v Evropě.

Video se připravuje ...

Automobilka se místo toho v současnosti soustředí na americký trh. Prodeje elektrického SUV VF 8 se tam sice podle webu Automotive News rozbíhají pomalu, přesto tam firma v červenci zahájila stavbu továrny, konkrétně v Severní Karolíně. Závod má produkovat tři různé elektrické crossovery.

Mnichovský autosalon, který proběhne mezi 5. a 10. zářím tohoto roku, vedle  tradičních německých automobilek, Tesly či Renaultu přivítá také čínské značky BYD, Leapmotor či Dongfeng. Účastnit se budou také technologické společnosti, jako je Google, Nvidia, Luminar či Qualcomm, i dodavatelé techniky jako Bosch, Continental nebo ZF Friedrichshafen.

Marek Bednář
Diskuze (8)

Doporučujeme

6. 8. 2023 22:34
Re: Tak žádná škoda…
Však také něco takového si může v EU koupit jen naprostý automobilový analfabet, zoufalec a kolenovrt! :-[] :no:
Avatar - WinDiesel
6. 8. 2023 20:43
Re: Tak žádná škoda…
A potom toho litují ... a budou se jim ta čínská auta dobře prodávat, no neber to!!!
6. 8. 2023 18:04
Re: Kecy
Mozna se vnejsi hluk uz pocita do bezpecnosti, ja uz bych se ani nedivil :-!
6. 8. 2023 17:43
Re: Kecy
Doporučuji si vyhledat něco o GSR (general safety regulation). Bezpečnostní požadavky v EU se pro nové vozy výrazně zpřísňují od 07/22 resp 07/24. Stejně tak každé 2 roky mění pravidla NCAP. Zpřísňují se také požadavky na vnější hluk, rovněž od 07/24.
6. 8. 2023 16:12
Re: Tak žádná škoda…
Já nevidím proč z Číny. A stejně to kupují.