Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Víte, co je restomod? Tahle Corvette vám to dokonale objasní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Výraz restomod, i když nezní moc česky, jste už určitě někdy slyšeli. Jde o specifickou formu úpravy klasického auta.

Spočívá v tom, že pod jeho karoserii nastěhujete moderní techniku. Dokonalým příkladem tohoto přístupu je i Chevrolet Corvette druhé generace, kterou si jako vždy můžete prohlédnout v galerii.

Pod klasickou karoserií je nového opravdu hodně. Základ představuje trubkový rám, který doplňují podvozkové díly z modernějších Corvett. Přední zavěšení pochází z generace C5, to zadní dodala C6. Brzdy mají původ v ostré verzi Z06.

O pohon se pak stará vidlicový osmiválec LS3 se vstřikováním paliva, který poskytuje nějakých 530 koní. V8 spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou Tremec.

Tvůrce, jímž je Jeff Hayes ze společnosti American Speed Shop v Indianě, sporťák vybavil také rozšířenými zadními blatníky, do strany vyvedenými koncovkami výfuku a 18palcovými koly vpředu a devatenáctkami vzadu.

Interiér dostal bohaté kožené čalounění - mimochodem, ona hnědá kůže pochází od Mercedesu. Zaujmou také moderní sportovní sedadla a prvky jako klimatizace či elektrické ovládání oken.

Jestli se vám tahle upravená Vette líbí, máte teoretickou šanci ji vlastnit. Vůz totiž míří do aukce, která by se měla konat v červnu.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme