Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Víte, že herec Paul Walker vlastnil i úchvatné BMW M1? Právě tohle auto je teď na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Americký herec Paul Walker, kterého proslavila filmová série Rychle a zběsile, měl k automobilům vřelý vztah i v soukromém životě. Jeden z jeho bývalých vozů je aktuálně na prodej.

A jak asi tušíte, jde o auto zajímavé, nevšední. Na portálu Bring a Trailer se momentálně draží vzácné BMW M1 z roku 1979, které navíc na začátku 80. let vybavila společnost AHG balíčkem úprav Studie.

Modifikace zahrnovaly zakázkový lak karoserie, v tomto případě jde o livrej v barvách BMW Motorsport, aerodynamické doplňky, body kit s širokými blatníky ve stylu závodních speciálů M1 seriálu Procar, kola od BBS, nový výfukový systém a díky úpravám motoru i zvýšení výkonu. Dražený exemplář se chlubí také nastavitelným podvozkem.

O pohon se stará 3,5litrový řadový šestiválec,spojený s pětistupňovou manuální převodovkou.

Zatímco v sériové silniční verzi M1 nabízela výkon 204 kW (277 k), provedení od AHG prý umělo až 257 kW (350 k).

Podle dostupných informací v AHG upravili pouhých 10 kusů.

Ten, o němž se dnes bavíme, strávil nějaký čas ve sbírce AE Performance, kterou vlastnil herec Paul Walker společně s Rogerem Rodasem. Jak známo, oba pánové spolu zahynuli při nehodě v listopadu roku 2013.

BMW se v roce 2014 dostalo k současnému majiteli, který ho tedy aktuálně prodává prostřednictvím internetové aukce. Ta končí 31. ledna a už teď někdo za M1 se zajímavou historií a pouhými 6.800 km na tachometru nabízí 350 tisíc dolarů, tedy asi 7,5 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

21. 1. 2021 08:05
Vlastnil, ale pak ho prodal
https://auto-mania.cz/…-co-to-je-video/
Sorry já jsem hledal googlem jak vypadá Paul Walker protože ho neznám a našel jsem tohle.