Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zapomenuté BMW M1 už je zase jako nové. Takhle probíhala jeho renovace!

David Bureš
Diskuze (1)
Jeden z 453 vyrobených kusů legendárního mnichovského supersportu BMW M1 se po 34 letech vrátil na světlo světa. Po renovaci je opět v krásném stavu!

Nález nějakého zapomenutého exotického automobilu v nepoužívané garáži nebo osamocené stodole vždycky stojí za to. Majitel takového kousku má radost nad cenným nálezem a automobiloví fanoušci žasnou, jak to, že se na takové auto zapomnělo, a doufají, že někdy něco podobného také naleznou. Mezi takové nalezence patří i legendární BMW M1 na přiložených fotografiích.

Kousek vyrobený v roce 1981, tedy v posledním roce produkce M1, stál dlouhých 34 let v jedné stodole na jihu Itálie. Původní majitel s ním jezdil pouhý jeden rok, takže vůz má na svém kontě pouhých 7.329 ujetých kilometrů. V roce 2016 byl vůz opět nalezen, a to v celkem slušném stavu. Pneumatiky byly sice po letech vyfouklé, karoserie i útroby notně zaprášené, jako celek byl ale v pořádku.

Přesto musel projít renovací, jejíž průběh si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. Na starosti ji měla německá společnost Mint Classic Felipeho Garcíy, která se specializuje na renovaci a prodej historických BMW.

Automobil byl v rámci prací kompletně odstrojen, motor vyjmut, aby mohl být vyčištěn a prohlédnut. Karoserie byla přelakována, čalounění opraveno. Letos je tak M1 opět v perfektním stavu a vypadá, jakoby právě vyjela z továrny.

Vlastník si tak může opět vychutnat jedno z pouhých 453 vyrobených kusů M1, z nichž 20 bylo určeno pro značkový šampionát BMW M1 Procar. Spíše než o ždímání 3,5litrového šestiválce o výkonu 204 kW to ale stejně bude o zaparkování v nějaké klimatizované garáži a čekání, jak hodnota auta poroste.

No nic, asi jdeme hledat nějakou osamocenou stodolu, zda tam nějaké bohem zapomenuté superauto také nestojí. To by totiž byl hodně milý vánoční dárek...

David Bureš
Diskuze (1)
21. 12. 2017 18:23
Naprostá pecka
k tomu se nedá víc napsat :yes: