Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vlna útoků na SUV už i v Praze! Aktivisté šíří přesný návod

Jan Faltýsek
Diskuze (64)

Ekologičtí aktivisté Tyre Extinguishers šíří "osvětu" o tom, jak rozpoznat a znehybnit SUV vypuštěním jeho pneumatik. Po Brně řádili i v Praze.

Lidé nazývající sebe sami "vypouštěči" se chlubí tím, že už potrestali tisíce řidičů v Evropě. SUV jsou podle nich amorální, protože jsou velká, těžká a spotřebují více paliva než menší auta.

Původně se iniciativa objevila v Londýně, ale v současnosti jsou členové tohoto hnutí bez konkrétního vůdce aktivní v Kanadě, USA, Německu, Rakousku, Švýcarsku, Švédsku, Nizozemsku, Belgii nebo Novém Zélandu. A v Česku.

Před pár dny skupina aktivistů v Dejvicích a na jiných místech Prahy 6 vypouštěla pneumatiky autům typu SUV. V dopisu, který aktivisté umístili za sklo vozidel, oznamují majitelům, že tyto příliš velké vozy jsou marnivostí a představují problém pro celou společnost.

Video se připravuje ...

Jeden dopis se po vypuštění pneumatik objevil i za oknem SUV Mercedes GLC moderátora CNN Prima NEWS. Odkazuje na snahu aktivistů zabránit škodlivým dopadům vozidel na životní prostředí a zdraví obyvatel města.

V Brně tato skupina vypouštěla pneumatiky už loni v září, pro Prahu jsou ale podobné útoky zřejmě novinkou.

Pokud by pachatelé byli chyceni při činu nebo by existovaly důkazy, policisté by mohli udělit pokutu až 10 tisíc korun. A pokud by byla škoda větší než 10.000 korun, útok by mohl být posuzován jako trestný čin.

Na svých webových stránkách hnutí Tyre Extinguishers nabízí návod, jak postupovat při vypouštění pneumatik. Skupina nečiní rozdíl mezi SUV vozidly s hybridním nebo elektrickým pohonem. 

Jan Faltýsek
Diskuze (64)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
19. 2. 2023 14:08
Re: Proč SUV??
Já to někde schvalují?!? Než něco napíšeš tak se zamysli na co vlastně reaguješ.
18. 2. 2023 08:44
Re: Přestupek proti občanskému soužití
internetové svaly...
18. 2. 2023 08:43
Re: Prečo?
pořadí důležitosti nedostatků:
- neustále vysírající nové účty. to bylo třeba fakt řešit, to byl plevel
- mínusy a plusy - někdo to má zapotřebí řešit, ale vyrovnaný jedinec si za chvilku uvědomí, že to má společného s realitou velmi málo
- počítadlo příspěvků v diskusi nesedělo nikdy, trvalo to dost dlouho, než se nový příspěvek připočítal, ale to už je fakt neskutečná hovadina... takovýma kktinama se fakt může zaobírat člověk, pobírající starobní důchod...
18. 2. 2023 07:47
Re: Re: Proč SUV??
Pretoze ti ludia nemaju peniaze a nemaju predstavu o tom, co je to zarobit 100k€. Tak si to nevazia a vlastnu neschopnost kamufluju ideologiou. Poznal som mladeho komunistu s eurom vo vrecku, co by vsetko znarodnoval a delil sa do chvile, ked mal sancu ist na staz do nemecka a zarobil si prve realne peniaze niekolko tisic eur. Hned bol z neho velky kapitalista a podnikatel ;-)
18. 2. 2023 07:39
Re: Re: Od kdy...
Tak ked len zatial opruzuju suv, tak je to este ok. V uk sa uz pravidelne lepia na cesty, mosty. V obchode vylievaju mlieko na podlahu, na obrazy v muzeu hadzu polievky. Otazka casu, kedy si to vsimnu aktivisti aj tu