Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Amarok M: Pick-up v armádním provedení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Volkswagen Amarok je po zákroku RMMV připraven nastoupit vojenskou službu.

Na mezinárodním veletrhu obranné techniky Eurosatory 2012 probíhajícím od 11. do 15. června v Paříži představila společnost Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV) pick-up Volkswagen Amarok v úpravě pro armádní využití.

Volkswagen Amarok M má představovat lehké víceúčelové vozidlo pro armádní využití, jehož konečné provedení závisí prakticky jen na individuálním zadání klienta. Základem je samozřejmě sériový pick-up Amarok.

Vojenský Amarok M je nabízen se vznětovými i zážehovými motory s výkony od 90 do 132 kW, splňujícími emisní normu Euro 5. Motory lze kombinovat s šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovkou.

Volit lze mezi pohonem zadních kol nebo permanentním pohonem všech kol 4Motion. K tomu je možné objednat přiřaditelný pohon předních kol, redukční převodovku a uzávěrku zadního diferenciálu.

Při celkové hmotnosti tři tuny může vozidlo s dvoumístnou kabinou nabídnout užitečné zatížení 1,37 tuny. V případě čtyřdveřové kabiny uvádí RMMV, že pojme čtyři vojáky s kompletní výbavou. Navíc interiér nabízí držáky pro ruční palné zbraně, vysílačku a jiné potřebné vybavení.

Ložná plocha může být zcela bez úprav, ale zároveň RMMV nabízí řadu doplňků včetně ochranného rámu s možností uchycení různých zbraňových systémů. Standardní sériový nárazník může nahradit nová konstrukce pro jízdu v náročném terénů, jejíž součástí je integrovaný naviják.

Volkswagen Amarok M může být upraven například jako hlídkové vozidlo vojenské policie, průzkumný, velitelský nebo spojovací vůz. Podle požadavků klienta může být upraven podvozek pro větší zatížení případně pro zvýšení průchodnosti těžkým terénem a chybět nebude ani možnost pancéřování.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
14. 6. 2012 22:40
Nie
Nie, toto mi ako armadne auto nepasuje, vela elekroniky a hlavne poctivy off road je niekde inde.
14. 6. 2012 20:35
HILUX je lepší :)
Zlatý HILUX :-) ;-)
14. 6. 2012 12:26
no
:yes: za ten kulomet >:D