Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Beetle 53 Edition: Herbie je zpět

David Bureš
Diskuze (7)
Další edice nové generace Brouka připomíná slavného filmového hrdinu.

Volkswagen Beetle je především o stylu a k takovému druhu auta patří i množství speciálních edic. Nové Beetle jich nabídl už několik a nyní je tu další z nich. Ta tentokrát odkazuje na Brouka Herbieho, známého z několika filmů.

Beetle ve verzi Edition 53 jde ve stopách tohoto vozu, který se poprvé objevil ve snímku Můj miláček Brouk (v originále The Love Bug). Proto je jeho bíle lakovaná karoserie doplněna červeno-bílo-modrými pruhy a číslovkou 53 na kapotě. Kola jsou 17palcová.

Na zádi auta se objevuje nápis Escarabajo, což je španělský výraz pro brouka. Automobil je totiž v současnosti určen výhradně pro Španělsko.

Výbava Beetle 53 Edition zahrnuje parkovací senzory nebo monitorování tlaku v pneumatikách.

Motory jsou v nabídce tři – benzinový 1,2 TSI (77 kW) a turbodiesely 1,6 TDI (77 kW) a 2,0 TDI (103 kW). Dvoulitr je možné kombinovat i s dvouspojkovou převodovkou DSG se šesti stupni, ke zbývajícím jednotkám je k dispozici jen šestistupňový manuál.

Doplňme, že Herbie se objevil v několika komediálních filmech z dílny Walta Disneyho. Jednalo se o závodní Volkswagen Brouk z roku 1963, který má vlastní hlavu a dokáže samo jezdit, čímž své majitele dokáže velice pozlobit.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - Choochoo
5. 11. 2012 18:57
Re: Kola
Vtipalku ;-) , psal jsem snad nekde ze se mi nelibi ty plechace nebo ze to vypada jak plechace?
Rikam jen, ze tenhle Aduv design dnes ani pred 60 lety neni nic pro me, je proste fuj >:-[] Jako cely auto dnes i pred 60 lety ;-) Proste Mini je Mini a tesim se kdyz me svara povozi v par desitek let stary kare ;-)
Avatar - white label
5. 11. 2012 16:25
Re: Kola
Vypadají podobně jako plecháče z té doby, bez ohledu na značku vozu, co by se ti dnes mělo líbit na plecháčích. Logo Hondy? >:-[]
Avatar - white label
5. 11. 2012 16:09
Re: Kola
Jasně, tohle je takové svérázné retro, taky se mi nelíbí ty pruhy, ale bez nich by to nebyla reminiscence na Herbie o kterou tu jde především... a s těmi koly je to obdobné.
Avatar - Choochoo
5. 11. 2012 12:24
Re: Kola
Jane ze maj vypadat tak jak vypadala a to je parve to, protoze zrovna Aduv vkus nesdilim :no:
5. 11. 2012 11:16
Re: Kola
O to asi i šlo. Mají vypadat tak, jak vypadala v minulosti. Asi jako když si někdo nechá na zakázku udělat drátěná z lehkých slitin.