Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Beetle Dune: Po vzoru plážových bugin

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
V rámci autosalonu v Los Angeles představil Volkswagen sériovou variantu svého dřívějšího konceptu Beetle Dune. Vůz je inspirován plážovými buginami, které byly často stavěny z původního brouka.

Možná si pamatujete na koncept Volkswagenu Dune ze začátku loňského roku, který byl označován jako „plážová bugina 21. století“. U veřejnosti měl návrh úspěch, i proto se nyní můžeme podívat na sériovou variantu tohoto vozu zvanou Volkswagen Beetle Dune.

Automobil, který je dostupný jako kupé i kabriolet, dostal výrazný bodykit po vzoru modelů Alltrack, tedy plastové lemy blatníků, stříbrné díly na náraznících a další vzhledové doplňky. Na zádi vozu nechybí spoiler, nový nárazník či diodové svítilny. Vůz má rovněž osmnáctipalcová kola Canyon s celoročními pneumatikami, zvýšenou světlost podvozku a širší rozchod kol.

Uvnitř hledejte sportovní sedadla s oranžovým kontrastním prošíváním, jinak se toho oproti běžnému brouku mnoho nezměnilo. Pod kapotou se pak nachází přeplňovaná osmnáctistovka TSI o výkonu 126 kW a točivém momentu 250 N.m, která je podle dostupných informací spojena výhradně se šestistupňovou automatickou převodovkou DSG. To ale pravděpodobně nebude pravda, vůz na fotografiích totiž má manuální skříň.

Pokud očekáváte, terénní schopnosti, pak vás musíme zklamat, tohle auto nemá pohon všech kol. V USA půjde kupé do prodeje v prvním čtvrtletí roku 2016, kabriolet pak až ve třetím čtvrtletí. Zda se automobil dostane i do Evropy, zatím není známo.

Ondřej Chamilla
Diskuze (11)
18. 11. 2015 06:56
Re: Krasochrobak
Souhlas ;-)
18. 11. 2015 02:12
Dunovka
Terence Hill a Bud Spencer by neměli radost z toho to oligofrenickému výplodu.
Avatar - Jaros71
18. 11. 2015 00:05
Beverly Hills...?
Asi fajn auto pro mládež či paničky ve slunné Kalifornii.. >:D
V Eu prodejné snad jen u moře..
17. 11. 2015 22:04
Re: Bugina Brouk
jj
17. 11. 2015 21:55
Re: Bugina Brouk
Jj, je to jen beetle cabrio, nic víc. Celkem mu to ale sluší ;-)