Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen by mohl do března rozhodnout, kde postaví závod na elektromobily

ČTK
Diskuze (27)

Německý automobilový koncern Volkswagen by mohl do konce března rozhodnout, kde postaví závod na výrobu elektromobilů. S odvoláním na závodní radu o tom dnes informovala agentura Reuters.

Podnik už loni oznámil, že postaví moderní továrnu v blízkosti svého sídla v dolnosaském Wolfsburgu. Automobilka také uvedla, že i letos bude zřejmě nedostatek čipů, navzdory tomu ale plánuje ve druhé polovině roku zvýšit produkci, poznamenal šéf koncernu Herbert Diess.

Továrna je součástí projektu Trinity skupiny Volkswagen, v jehož rámci chce automobilka od roku 2026 vyrábět ve Wolfsburgu vlajkový elektrický sedan. Závodní rada od tohoto plánu očekává, že zajistí budoucnost hlavního závodu celého koncernu. Prodej nových vozů se spalovacím motorem by měl v Evropě skončit v roce 2035.

"Bojujeme za výrobu Trinity přímo zde ve Wolfsburgu, což znamená buď v areálu továrny, anebo v bezprostřední blízkosti hlavního závodu," uvedla šéfka zaměstnanecké rady Daniela Cavallová.

Závodní rada uvedla, že Volkswagen loni v závodě ve Wolfsburgu vyrobil kvůli nedostatku polovodičů o 330.000 aut méně, než původně plánoval. Z výrobní linky tam sjelo bezmála 400.000 vozů. Automobilka na začátku února uvedla, že kvůli nedostatku čipů budou ve Wolfsburgu na některých výrobních linkách omezeny noční směny.

Diess vedle plánu zvýšit výrobu také uvedl, že špičkové modely prémiových značek Volkswagenu jsou už pro celý letošní rok vyprodány. Knihy objednávek se podle něj výrazně plní také v segmentu nákladních vozů.

Koncern Volkswagen vlastní 12 značek. Patří mezi ně značky osobních automobilů Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, nákladní vozy MAN a Scania a rovněž užitkové vozy Volkswagen a motocykly Ducati.

ČTK
Diskuze (27)

Doporučujeme

21. 2. 2022 22:21
Re: Hašení lodi s luxusními auty brání baterie z elektromobi
neni to potvrzeny z aspon jednoho dalsiho duveryhodneho zdroje, takze verit necemu takovymu, kdyz to nedava smysl, muze jen ten, kdo skoci na kazdou dezinformaci.
a ze tech dezinformaci dnes je ...
Avatar - kari.laz
21. 2. 2022 19:33
Re: Hašení lodi s luxusními auty brání baterie z elektromobi
No co na to říct. Kdyby jsi o ten kabel z diesel agregátů přímo na místě zakopl, tak to tu budeš popírat.
Avatar - WinDiesel
21. 2. 2022 19:05
Re: modleme se
Souhlasím, bude to šílená ekologická zátěž.
Avatar - WinDiesel
21. 2. 2022 19:04
Re: Re: Hašení lodi s luxusními auty brání baterie z elektro
Nafta a benzín se dá uhasit. Baterie hoří zevnitř, protože jsou nacpané materiály obsahující kyslík a další silné reagenty a okysličovadla. Vodou neuhasíš, to je ten hlavní problém, ale ty to nechceš vidět :no:
Avatar - wakantanka
21. 2. 2022 18:55
Re: Re: Hašení lodi s luxusními auty brání baterie z elektro
Nič v zlom, ale bouchat budú aj tie benzínové či dieselové ak ten požiar naberie určitú silu. Akurát zhoria skôr a skôr to nakomplet uhasia a upracú. :)