Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen CC (2018): Bude i v sérii takhle drsný?

Michal Fokt
Diskuze (13)
Volkswagen finišuje vývoj sedanu CC a po silnicích se prohání kamuflované prototypy a v závěsu za nimi čtyřkový sedan od BMW. Co se pod maskováním VW asi skrývá?

Ani v současné generaci passatu nebude chybět "čtyřdveřové kupé" CC, ale zatím si dává načas, i když jeho čas už se pomalu blíží. Zatím není úplně jasné, kdy se oficiálně představí, ale rozhodně k tomu dojde v následujících šesti měsících. Prozatím se prototypy pilně testují na silnicích a společnost jim mimo jiné dělá třeba i Gran Coupe čtyřkové řady od BMW, což naznačuje, že má tahle wolfsburská stylovka velké ambice.

Se špionážními snímky sice nemůžeme sloužit, ale na jejich základě teď grafik RemcoM nakreslil auto, které by mělo mít vzhledově k chystanému modelu velmi blízko. kamufláž zatím pečlivě skrývá řešení zadní části bočního prosklení, RemcoM zvolil řešení ve stylu Audi, co může, ale nemusí odpovídat realitě, nicméně boční profil působí velmi reálně, stejně jako příď i záď renderu.

Celkově vzato se CC určitě odchýlí od "banánového" profilu, jenž se u minulé generace silně inspiroval Mercedesem CLS a bude mnohem méně "kupéčkovatý", půjde spíše o dravě a dynamicky střižený sedan, než hraní si na kupé. Další novinkou má být změna koncepce na liftback, páté dveře by měly tvořit jeden celek se zadním oknem a vyklápět se společně. Po technické stránce bude identický s Passatem B8 a to včetně platformy MQB, ale už v základu dostane tužší naladění podvozku.

Michal Fokt
Diskuze (13)
Avatar - fOE
21. 9. 2016 11:04
Re: Bude
To se nepru, mluvil jsem o vnejsim vzhledu a ten by mohlo povedene CC dorovnat (interierem pak skodovku typicky predcit). ;-)
Avatar - white label
21. 9. 2016 11:01
Re: Bude
Jako "jasně hezčí" bych netvrdil, zevnitř se totiž karta zase naopak jasně obrací. ;-)
Avatar - Dinar
21. 9. 2016 10:09
Re: Bude
Ano, takto to myslím, lacinější A5 sportback, většina jich, jak píše níže Pája, stejně jezdí jako 2,0tdi fwd, takže lepší tech. základ ve smyslu motoru podél, nedává A5ce moc výhodu, většinu kupců nějaké rozložení váhy nezajímá a passat bude i tak jezdit slušně. V této kategorii je design to podstatné, co oddělí stylaře v ccčách od passatistosuperbovců, cc se bude prodávat v klidu i za cenu klasické A4, bude-li vypadat tak dobře jako na titulním obrázku. ;-)
21. 9. 2016 09:55
Re: Bude
Vzhledem k tomu, že většina půjde ven z krámu na dvoulitru B/N a bude 4M, tak souhlas!
Avatar - iudex
21. 9. 2016 09:28
Re: Bude
Ja myslím, že image "lacnejšieho Audi Sportbacku" by mohol fungovať. Naviac A5 SB (nielen tu) nezožala zrovna ovácie, takže priestor pre ukúsnutie z jej trhového podielu tu určite je. Takže zospodu bude útočiť na A5 SB a zhora na Superb, plus samozrejme niečo pôjde aj na úkor Passata sedan.