Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chce pomoci konkurenci: zastaví vývoj Pola R WRC

Michal Fokt
Diskuze (35)
Závodní série WRC má obrovské problémy, které se rozhodl pomoci vyřešit i Volkswagen - raději bude ještě rok jezdit se současným autem, než aby přišel o veškerou konkurenci.

Sice byly doby, kdy nedostatek konkurence koncernu Volkswagen nevadil (zdravím do Ingolstadtu), ale tohle je úplně jiná situace - teď má velké problémy celosvětové populární WRC. S automobilovým průmyslem cvičí ekonomická krize a do toho letos končí tříletý homologační cyklus stávajících rallyeových speciálů. A to je problém, protože na vývoj vozů pro sezonu 2014 potřebují automobilky podle portálu Autosport téměř pět milionů dolarů.

A to by za současné situace znamenalo, že by byl už od příští sezony ze hry M-Sport, jenž má na starosti závodní Fordy a velmi nejistá je účast Citroënu, v jehož případě se hovoří o přestupu do WTCC (rozhodnutí by mělo padnout do konce tohoto měsíce). Tím pádem by Volkswagen, jenž vstoupil do WRC letos, peníze na vývoj nového auta má a údajně už s vývojem vozu specifikace 2014 začal, neměl s kým soutěžit, což by vrcholné rallyeové soutěži určitě nepomohlo.

Volkswagen tedy údajně poslal FIA návrh na prodloužení homologace současných vozů až do roku 2015 s tím, že nemá problém s tím, zastavit už spuštěný vývoj modelu 2014. FIA údajně na popud VW souhlasila se zmražením současné specifikace WRC speciálů do konce roku 2014. Minimálně pro další sezonu by tedy jakás-takás atraktivita WRC měla být zajištěna.

Popravdě řečeno se stávájícím stavem věcí nemá Volkswagen důvod k nespokojenosti, ze sedmi závodů vyhrálo Polo R WRC čtyřikrát, takže není důvod cokoli měnit a pomůže tak v první řadě sobě. Pokud to ovšem po letošku zabalí Citroën, beztak WRC výrazně ztratí na atraktivitě a nevypadá to, že by chtěla některá ze značek v dohledné době řady WRC speciálů rozšířit.

Michal Fokt
Diskuze (35)
25. 6. 2013 09:53
Re: Bla bla bla
Aha, takže máš starý vozejk, který nedisponuje učinným kabinovým filtrem... >:D
25. 6. 2013 09:51
Re: Bla bla bla
Opravdu? Opravdu je to taký hlupák, že musí co si musí něco dokazovat?
25. 6. 2013 08:43
Re: Bla bla bla
Jak koukám asi patříš mezi závodníky s ohulenou * se 100kw pod kapotou vid? >:D
25. 6. 2013 08:42
Re: Bla bla bla
Když jedeš normální jízdou a takovej * tě předjede a hulí ti tou svojí kraksnou na tvé auto a pak se ještě snaží závodit, se svými sotva 100kw, tak takového * musím předjet, protože by bylo v autě nedýchatelno.
Avatar - JDM
25. 6. 2013 02:37
Re: VW je hvězda smrti z hvězdných válek
Subaru i myšáci jezdí , jenže nemají auto a asi ani peníze pro specifikaci WRC, stejně jako zbytek automobilovýho světa :-)