Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chystá nový model pro Čínu: za 10000 Euro

Ondřej Láník
Diskuze (132)
Nový model musí odpovídat možnostem širokých vrstev kupujících v Číně nový automobil. Měl by být náhradou modelu Santana, což je vlastně tříprostorová verze druhé generace Volkswagenu Passat.

Rychle se rozvíjející čínský trh je velkým lákadlem pro všechny velké hráče na světových automobilových kolbištích. Volkswagen chce svou pozici v nejlidnatější zemí světa hájit nejen zastaralými a levnými vozy, ale také moderními modely, z evropské nabídky. Nejnovějším plánem je výroba zcela nového modelu vyvinutého pro čínský trh. Informoval o tom německý týdeník Automobilwoche.

Nový model musí odpovídat možnostem širokých vrstev lidí, kupujících v Číně nový automobil. Měl by být náhradou modelu Santana, což je vlastně tříprostorová verze druhé generace Volkswagenu Passat z počátku osmdesátých let. Také nový model, by měl mít prostornou karosérii robustní konstrukce.

Při vývoji nového modelu musí být kvůli minimalizaci nákladů zapojeny v maximální míře čínské zdroje, jak na straně vývojového oddělení automobilky, tak v kruhu dodavatelů. Tak bude například, podle Automobilwoche, klimatizace nového Volkswagenu dodávána výhradně čínskými dodavateli a třeba navigační systém nebude vůbec v nabídce, kvůli dodržení nákladových limitů.

Nový Volkswagen by se měl na čínském trhu objevit v roce 2009, ceny se mají pohybovat mezi ekvivalentem 10000 a 12000 Euro. Volkswagen se stal loni partnerem pekingské olympiády v roce 2008, což by mělo mít podobný efekt jako velkolepá evropská expanze korejské skupiny Hyundai-Kia, která vyvrcholí mistrovstvím světa ve fotbale příští rok v Německu.

Ondřej Láník
Diskuze (132)
21. 12. 2005 12:09
Re: SMÍCH...???
8-s --- >:D :yes: