Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Cross Polo střílel na Radovana Krejčíře (video)

David Bureš
Diskuze (8)
Na Radovana Krejčíře vyšly v JAR asi dvě desítky dálkově odpálených střel. Bizarní atentát český podnikatel přežil bez zranění.

Knižní a filmový špion James Bond v minulosti několikrát použil automobil, v jehož útrobách se ukrývaly zbraně, kterými mohl zaútočit na své nepřátele. Podobný vůz nedávno zaútočil v Jihoafrické republice na Radovana Krejčíře.

V útrobách tohoto auta se ukrýval systém dálkově ovládaných zbraní, které na Krejčíře vystřelily v době, kdy vcházel do své kanceláře. Zatímco James Bond používal vozy značky Aston Martin, BMW nebo Lotus, systém zbraní použitý proti Krejčířovi se nacházel uvnitř Volkswagenu Cross Polo, což je zvýšená verze tohoto malého hatchbacku.

Dvanáctihlavňová dálkově ovládaná zbraň byla umístěna za zadní registrační značkou červeného Cross Pola. Podle Krejčíře ze zbraně vyšly asi dvě desítky střel, které jej netrefily, zasáhly však jeho pancéřovaný Mercedes-Benz CL. „Útočník,“ červený Volkswagen po útoku začal hořet, uvnitř něj nikdo neseděl.

Jihoafrická média spekulují, že střelba může souviset s vyřizováním účtů mezi zločineckými gangy. Sám Krejčíř tvrdí, že netuší, kdo by za útokem mohl stát.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007, v České republice je nepravomocně odsouzen k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, Johannesburg ale zatím nerozhodl o jeho vydání. Krejčíř se nevyhnul soudům ani v JAR, kde byl obviněn z pojistného podvodu a účasti na ozbrojené loupeži. Úřady ale obvinění proti Krejčířovi nakonec stáhli.

O Krejčířovi se v minulosti spekulovalo, zda nemá co dočinění se zavražděním Uwe Gembally, zakladatele stejnojmenné tuningové firmy. Tyto spekulace se však nepotvrdily.

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Johny.Rico
29. 7. 2013 15:30
Re: Ale auto má super!
To je fakt, bílé tam nesnášejí, bytostně. Ovšem bez nich by stále lozili po palmách...
Avatar - Chuck Norris
29. 7. 2013 15:08
Re: Ale auto má super!
trapný.. proč ho topit?
Avatar - white label
29. 7. 2013 14:17
Re: Ale auto má super!
Co takhle utopit ho v JARu, v Jaru, v jaru..., to by bylo taky docela stylové... ;-) >:-[]

P.S. Nápověda pro blondýny a blonďáky:
stát, saponát, roční období...
Avatar - Individualita
29. 7. 2013 13:36
Re: Ale auto má super!
No divím se, že ho v JAR ještě nikdo neodkrouhnul. Přežít tam 6 let je na šampus 8-s
Avatar - Johny.Rico
29. 7. 2013 10:00
Ale auto má super!
To se musí nechat. I anglicky se jakš takš naučil :))