Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen je za čtvrtletí zpět v zisku a zisk čeká i celoročně

Diskuze (9)

Německá automobilová skupina Volkswagen se ve třetím čtvrtletí vrátila k zisku. Přispěla tomu poptávka po luxusních vozech v Číně, která kompenzovala pokles odbytu o 1,1 procenta vlivem pandemie covidu-19.

Meziročně koncernu klesl provozní zisk o třetinu na 3,2 miliardy eur (74,4 miliardy Kč). Skupina předpokládá, že zisk vykáže i za celý finanční rok, který ale asi bude výrazně nižší než v roce loňském.

Tržby mezi červencem a zářím se Volkswagenu meziročně snížily o 3,4 procenta na 59,4 miliardy eur (1,6 bilionu Kč), uvádí automobilka na svém webu.

Ve druhém čtvrtletí se Volkswagen propadl do ztráty 1,7 miliardy eur. Na vině byla zejména restriktivní opatření proti šíření koronaviru a následný propad poptávky.

Odbyt se ve třetím čtvrtletí citelně zotavil, neboť v Číně Volkswagenu stoupla o tři procenta poptávka po jeho luxusních vozech, například po značkách Audi a Porsche. Společnost těží i ze snižování nákladů, což kvůli pandemii zahájila na začátku roku.

Snižování nákladů "mělo stejný dopad jako setrvalé zlepšování situace na klíčových prodejních trzích," uvedla skupina.

Koncern Volkswagen vlastní 12 značek. Patří mezi ně značky osobních automobilů VW, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, nákladní vozy MAN a Scania a rovněž užitkové vozy Volkswagen a motocykly Ducati.

Diskuze (9)

Doporučujeme

30. 10. 2020 22:53
Re: Yes
Souhlasim.

Mild hybrid je o nicem.

A dekuji za vecnou reakci. :yes:
Avatar - _Karel_
30. 10. 2020 17:41
Re: Yes
Pro mě je elektrifikovaný s přimhouřenýma očima PHEV, HEV bych do toho nepočítal.
Avatar - iudex
30. 10. 2020 15:54
Re: Yes
To je taká mičurinovská štatistika, keď sa pod "electrified vehicles" zahŕňajú aj mildhybridy, teda úplné spaľováky s trošku väčšou baterkou. Mildhybridy pre splnenie nezmyselných limitov pridáva už v podstate každá automobilka k svojim bežným benzínom či dízlom, od Octavie 1,0TSI po BMW 550i. Teda ak všetky tieto autá podradíme pod "elektrifikované vozidlá", áno, potom dostaneme takúto štatistiku a bombastické nadpisy, že eletro predbieha dízel.
Aby to malo výpovednú hodnotu, medzi elektrifikované by sa mali radiť len autá skutočne poháňané elektrinou, teda HEV, PHEV a EV.
Avatar - kari.laz
30. 10. 2020 15:06
Re: Yes
Blbost, jako vždy. Nebo ty jsi snad napsal něco jiného než blbost?
30. 10. 2020 14:00
Re: Yes
Zase qěci. :no: