Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen ještě nenašel Piëchova nástupce v čele dozorčí rady

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Volkswagen stále hledá nástupce za bývalého předsedu dozorčí rady Ferdinanda Piëcha. Ve funkci tak zřejmě nejméně do konce roku zůstane prozatímní předseda Berhold Huber.

Po dubnovém Piëchově odchodu z čela dozorčí rady měl být bývalý odborový předák Huber v této funkci jenom několik měsíců. Hlavní vyhlédnutý kandidát Wolfgang Porsche ale dal najevo, že tuto funkci nepřijme. Dalšími kandidáty jsou podle listu jeho synovec Ferdinand Oliver Porsche a také generální ředitel skupiny Martin Winterkorn.

Vedení Volkswagenu se na jaře ocitlo v krizi, když Piëch v rozhovoru s médii naznačil ztrátu důvěry v generálního ředitele Winterkorna. Mocenský boj, který sám vyprovokoval, ale Piëch prohrál poslední dubnovou sobotu, když s okamžitou platností odstoupil z funkce. Spolu s ním z dozorčí rady odešla také jeho manželka Ursula.

Volkswagen nyní chystá změny ve struktuře firmy, které mají podpořit její ziskovost. Současná struktura řízení se má změnit v decentralizovaný systém se čtyřmi holdingovými společnostmi. Jedna z holdingových společností má zahrnovat značky osobních aut Volkswagen, Škoda a Seat a v jejím čele bude bývalý manažer BMW Herbert Diess.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a nejpozději do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem aut na světě. Loni firma zvýšila prodej o 4,2 procenta na 10,14 milionu aut, a poprvé tak překonala desetimilionovou hranici. Zůstala přesto těsně za světovou jedničkou, kterou je Toyota.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - white label
14. 7. 2015 11:56
Re: naprosto zbytečná figurka
Typický názor účetních, uklízeček apod.
14. 7. 2015 08:52
naprosto zbytečná figurka
kdyby odešla uklízečka či účetní, museli by to místo zaplácnout do týdne. Když zmizí panák nahoře, nestane se vůbec nic, nikomu nechybí, firmy fungují dál a mpůžná ještě ubyde pár zbytečných meetingů, co by onen panák vymyslel aby měl pocit nepostradatelnosti..
Avatar - vabis
13. 7. 2015 22:57
topper?
... a co takový Topper ? :-) zná naprosto všechno :yes: myšleno v dobrém ;-)
13. 7. 2015 15:14
Re: Skoda
tos frajere prehnal. tohle je na dozivotni BAN >:-[]
Avatar - Bubáq
13. 7. 2015 12:52
Re: Skoda
:-) :-) :-)
No jo, to by si nějaký dohled rychle zasloužilo, jinak .... !