Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen láká na premiéru tajemného modelu, zřejmě opět elektrického

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Z tajemného vozu zatím vidíme naprosté minimum, pravděpodobně však půjde o další elektromobil.

Automobilka Volkswagen se na sociálních sítích pochlubila videem, které by nás mělo lákat na brzkou premiéru zatím neznámého vozu. Ze samotného videa se však o novém modelu vlastně nic konkrétního nedozvídáme. Navíc chybí i informace o konkrétním datu premiéry. Co si tedy z videa můžeme odnést?

Na začátku automobilka vybízí diváky, aby si zapnuli audio. Slyšet je především zvuk sněhu a ledu pod koly automobilu, na pozadí je pak slyšet i tradiční hučení elektromobilů při pomalé jízdě. Záběry přitom ukazují pouze kola a nižší část maskované karoserie dosud neznámého vozu.

Video se připravuje ...

S ohledem na poměrně slušnou světlou výšku ale můžeme předpokládat, že tajemnou novinkou bude vůz typu SUV či crossover. Záběry na konci videa pak ukazují přední LED světlomety s LED Matrix technologií, které jsou opticky propojené osvětlenou linkou vedoucí (zřejmě) spodní částí masky ke znaku automobilky.

Volkswagen nám tak nenechal příliš mnoho vodítek, přesto se již nyní spekuluje o několika podezřelých. Jedním z nich by mohl být modernizovaný VW Touareg, který měl být nedávno spatřen během testování na severu Evropy.

Testováním by měl nyní procházet i modernizovaný VW Tiguan, který je dalším častým tipem. Ani v jednom případě však příliš nesedí tvary hlavních světlometů a ani dosud pořízené snímky špionážních fotografů neukazovaly osvětlený LED pruh v dolní části masky, které má tajemný vůz.

Nejpravděpodobněji tak půjde o nové čistě elektrické SUV, přičemž jedním z častých typů je očekávané rodinné SUV ID.8, které by mělo být největším elektrickým SUV v nabídce značky. Zámořští fanoušci značky pak stále doufají v elektrický offroad či přímo pick-up.

Video se připravuje ...

Na konci videa se pak dozvídáme, že představení by mělo proběhnout již brzy, konkrétní načasování ale bohužel neznáme. S největší pravděpodobností ale půjde maximálně o týdny.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

15. 2. 2023 12:37
Re: Tesco Tuning LED lišta
No asi proto je ta lišta uprostřed rozdělena :D
Avatar - 3_diamanty
15. 2. 2023 11:32
Re: Tesco Tuning LED lišta
Jak kuchynska linka.. toto vw musi este poriesit...
15. 2. 2023 11:22
Re: Tesco Tuning LED lišta
Ktorá vlastne na aute ani nemá veľmi čo robiť. Nie je nejakým predpisom predpísané, že osvetlenie na aute s výnimkou hmlovky a cúvačky má byť zásadne párové?
15. 2. 2023 09:15
Tesco Tuning LED lišta
Nejvíc mě baví, jak VW moderzinoval vzhled přidáním futuristické Tesco Tuning LED lišty na kapotu 8-s
Avatar - LEGOPARK
15. 2. 2023 08:57