Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen mohutně investuje do sdílení aut

Michal Fokt
Diskuze (9)
I na poli taxi spolujízd a sdílení aut se patrně rozhoří tvrdý konkurenční boj. Volkswagen nasypal do společnosti Gett přes sedm miliard korun.

Volkswagen má sice plné ruce práce s likvidací následků Dieselgate, jsou ovšem oblasti, kterých se škrty nesmí dotknout. Napadá vás hlavně výzkum a vývoj? Pochopitelně, ale patří tam třeba i... taxislužba! Vypadá to, že snad každá důležitá značka má za partnera významnou firmu v byznysu sdílení aut a spolujízd.

Odvětví, jehož synonymem je patrně hojně medializovaný Uber, zřejmě nabývá na významu a automobilky z toho také chtějí něco mít. Toyota už dříve oznámila partnerství právě s firmou Uber, Mercedes má své Car2Go, zatímco Zipcar, jenž je dnes součástí Avisu, spolupracuje s Fordem. A příležitost cítí i Volkswagen. Ten se zaháčkoval u firmy Gett (dříve GetTaxi) a není to ani tak háček, jako pořádný hák.

Volkswagen investoval do Gettu 300 milionů dolarů, tedy přibližně 7,2 miliardy korun. Díky tomu se dostal do carsharingové sítě v šedesátí městech světa. Gett je hlavním hráčem v Evropě, významnou roli ale hraje třeba i v New Yorku a začíná se zaměřovat i na Izrael.

Michal Fokt
Diskuze (9)
Re: A teď si představte, že by se měl sdílet rendlík
Poruchovosť je vysoká, dalo by sa povedať permanentná, len v tvojej hlave.
Avatar - rokyta.p
26. 5. 2016 00:09
časem to bude rozšířenější
Sdílí se víc typů aut, každý si vybere, resp na jednorázové projetí vezme to, co bude nejblíž a ukojí zvědavost jak se s daným typem jezdí. Za předpokladu většího města + morální vyspělosti uživatelů to není špatný směr.
Avatar - Ada je zase tady
25. 5. 2016 21:43
A teď si představte, že by se měl sdílet rendlík
- Nic tam není na správném místě
- poruchovost je mimořádně vysoká
>:-[]

Sdílet je možno jen spolehlivé vozy, které mají vše na správném místě a oblíbený motor TDI
Avatar - Ja Prvni 123
25. 5. 2016 20:58
No, u VW to chápu...
to já si raději koupím nějaké normální auto, které nebude o strach dlouhodobě vlastnit...

;-)
Re: Super
Pohoda, ACZ má úlohu vypľuť článok o VW opäť splnenú. ;-)